Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 06. 2020. 06:43 32

Grigorije: Hvalite se sa 87 odsto glasova? Kupili ste, glupi ste (VIDEO)

"Uvek se setim razgovora kada su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali 'Mi smo u Ljubinji dobili...' A ovaj drugi mu odgovara: 'Nismo dobili, kupili smo'. Hvaliti se da si dobio na izborima u 21. veku - 94, 96, 97 odsto, stvarno treba biti glup", reči su vladike dizeldorfskog i cele Nemačke Grigorija, koje nakon parlamentarnih izbora još jače odzvanjaju.

Čelnici Srpske napredne stranke predvođeni Aleksandrom Vučićem bili su puni sebe posle lokalnih i parlamentarnih izbora hvaleći se gde su sve pobedili. Predsednik Srbije je tako sa ponosom posle glasanja isticao da je njegova stranka ubedljivo pobedila, a da je posebno bila dominantna u Republici Srpskoj.

- Pobedili smo strahovito ubedljivo. Pobedili smo tako da smo u Republici Srpskoj, a izašlo je 87 odsto onih koji su se prijavili, imali 90 odsto glasova - rekao je Vučić, nakon čega je kao po komandi usledio aplauz čelnika Srpske napredne stranke.

I tu dolazimo do reči vladike Grigorija sa početka teksta. Da li je taj podatak o broju osvojenih glasova u 21. veku zaista za pohvalu?

- Uvek se setim razgovora kada su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali: "Mi smo u Ljubinji dobili...". A ovaj drugi mu odgovara: "Nismo dobili, kupili smo". I tu je kraj, tu je demokratija došla do svoje suprotnosti, to više nema veze ni sa čim. Ali, hvaliti se da su dobio na izborima u 21. veku 94, 96, 97 odsto, stvarno treba biti glup - rekao je svojevremeno vladika Grigorije prilikom gostovanja u "Utisku nedelje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati