Društvo i ekonomija

S. M.

06. 06. 2020. 22:14 10

Padao sistem na maloj maturi, nastavnike terali da noću pregledaju testove

Kako bi ispalo da sistem za pregledanje testova koji je tokom probne male mature po prvi put uključen, odlično funkcioniše, nadležni u Ministarstvu prosvete odlučili su da "namame" prosvetare da danonoćno pregledaju. Tako su iz školskih uprava upućeni e-mailovi nastavnicima koji su angažovani da se pomuče još malo i da pristanu da tokom noći gledaju testove od kuće! Kao motivaciju za ovaj noćni rad, naveli su u obraćanju koje su prosledili matematičarima da su oni "pioniri i da će dobiti dodatne bodove"!

- Ovo je više prešlo sve granice. Od nas napraviše robote, a to je zato što prvo nisu bili u mogućnosti da skeniraju sve testove, jer nisu razmišljali o broju, pa im je server bio u kvaru, pa sada još vikendom noću treba da se pregledava. Na žalost, mnogi će morati, jer se na njih vrši pritisak. U ostalim preduzećima prekovremeni i noćni rad se plaća, a nama samo što ne uzmu dušu - prokomentarisao je prosvetni radnik sa juga Srbije, koji je ozbiljno potresen e-mailom koji je dobio sinoć oko 20 časova.

Ono što je problem je čitava konfuzija oko probne male mature. Tako su u ponedeljak deca kući nosila testove iz srpkog i kombinovani, a u utorak u školi radila test iz matematike. Tek u četvrtak je počelo pregledavanje, jer nisu stigli svi testovi da se skeniraju. Kako su u četvrtak matematičari gledali testove u školama, ubrzo nisu imali šta da gledaju, jer se kasnilo sa skeniranjem.

- I sada da bi pokazali kako je ovo savršen sistem, a ne čist promašaj, ganjaju nas da celu noć radimo, ali su nam "olakšali" jer ćemo moći to i od kuće. Strašno - dodaje naš sagovornik.

Po društvenim mrežama u kojima su prosvetari, ovaj sistem se pljuje na sva usta, a mnogi su u znak protesta u beogradskim školama odbili da učestvuju u svemu!

Nastavnici iz Beograda, takođe, su se našli u sličnoj neprijatnoj situaciji, s tim što je njima naredba stigla u petak uveče da moraju da završe sa pregledanjem testova do 6. juna do 17 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati