Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

01. 06. 2020. 17:52 0

SKANDAL Izvršitelji ga izbacuju iz stana koji ne postoji!

Igor Vještica, kome je zakazano izvršenje za utorak 2. jun 2020. godine na objektu koji više ne postoji, barem ne na onaj način kako je to navedeno u sudskoj presudi, susreo se sa kršenjem zakona od strane izvršitelja.

Iako Zakon o izvršenju i obezbeđenju jasno navodi da se izvršenje obustavlja, ako je izvršenje postalo nemoguće ili ne može da se sprovede iz drugih razloga (propao je predmet izvršenja, izvršni dužnik nema imovinu i sl.)“ slučaj Igora Vještice pokazao je da izvršitelji nerado obustavljaju postupak i obično traže način da izvršenje sprovedu, čak i u slučajevima kada objekat izvršenja zvanično više ne postoji, piše Nova ekonomija. 

Prema presudi, Vještica je dužan da izvršiteljima preda stan od 53 metra kvadratna u naselju Petlovo brdo, ali je u pitanju stari objekat, koji je u potpunosti izmenjen i proširen. Dužnik je predmetu obavestio izvršitelja da je predmet izvršenja nepostojeći objekat, da je u međuvremenu stan proširen, kao i da je zaključio ugovor sa skupštinom stanara, kojim je postojećem objektu pridodata još jedna stambena jedinica. Ukupan prostor koji objekat zauzima se sada nalazi na dva sprata, ukupne kvadrature od 85 metra kvadratnih, što je potvrđeno i od strane sudskog veštaka.

Vještica je naveo da je obavestio izvršitelje da će oni snositi odgovornost za štetu koja bi nastala izvršenjem, a planira i da podnese krivičnu prijavu protiv izvršiteljke. 

On dodaje da je prilikom bezbednosne procene razgovarao i sa policajcima koji su izašli na teren i da njima takođe nije bilo jasno na koji način izvršiteljka planira da ovo sprovede izvršenje , jer je "golim okom vidljivo da se ne radi o objektu koji se navodi u presudi". 

Vještica je naveo i da ne planira da se protivi izvršenju niti da ometa rad izvršitelja, da će dobrovoljno napustiti stan kada oni u utorak dođu na njegovu adresu, a da će nakon toga iskoristiti sve pravne mogućnosti i podneti krivične prijave i tužbe protiv svih koji su u procesu učestvovali. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati