Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2020. 12:03 32

Opet nas zatvaraju na četiri dana!

Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila Vlada Republike Srbije uz supotpis predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade, pišu mediji.

Prodavnice i izlazak starijih

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od ponedeljka, 27. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Zabrana kretanja tokom još jednog vikenda

Mere za prvomajske praznike zavise od toka epidemije, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, a epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nagovestila je da će i tokom tog vikenda na snazi biti policijski čas.

- Mere zavise od toka epidemije, u kom pravcu idemo i na koji način ćemo se ponašati - rekao je Gojković.

To će, naveo je, Krizni štab razmatrati u ponedeljak ili utorak, nakon čega će javnost biti obaveštena. Podsetio je da su sve mere saopštavane dan - dva ranije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati