Društvo i ekonomija

T. D.

21. 04. 2020. 17:01 133

Lekar na Vučićevu izjavu: Mi tebi dužni?! Školovali su me roditelji, a ne ti i država

Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića kako nije ništa strašno što su mnogi zdravstveni radnici zaraženi, oglasio se specijalista opšte hirurgije Zlatko Bokun, koji je na svom Fejsbuku napisao da su ga školovali roditelji, a da ga je država terala šest godina da volontira čekajući posao, te da nikome nije dužan ništa.

- Niste ni ti ni država mene školovali, mene su školovali moji roditelji, a država koju ti u svom bolesnom narcizmu voliš da personifikuješ me terala da volontiram šest godina čekajući posao. Nikome, pogotovo ne tebi, a ni državi ništa ja nisam dužan. Vratio sam i ako je šta bilo hiljadama neprospavanih dežurnih noći, desetinama hiljada izlečenih pacijenata i ostajanjima po 40 sati u bolnici, donacijama koje su na moj brk u tu bolnicu stizale, uvođenjem najsavremenijih operativnih metoda za koje sam se samostalno od svog novca edukovao u inostranstvu, ispravljajući fejlove sistema koji ste ti i tebi slični implementirali decenijama - napisao je doktor.

Bokun je rekao kako nas je Vučić sve "gurnuo kao topovsko meso da u najlon kesama i 'made in China' maskama budemo pioni u imaginarnom ratu".

- Samo ti još ostalo da kao tvoj "otac" budeš "vojvoda", žrtve ti ionako nikad nisu bile bitne, jer tvoja sorta empatiju i odgovornost ne poznaje. Ne mozeš više ni da izdrziš da ne kažeš šta misliš o nama, svaka reč te odaje. Medicinari moji, ako vam slučajno do sad nije bilo jasno, mislim da su u doba maski sada sve maske pale - zaključio je on.Podsetimo, Vučić je za zaražene zdravstvene radnike rekao: “Ništa to nije. Znate, kao kad imate rat, najveći broj vojnika će da pogine. Te ljude školujete, ceo život u njih ulažete sve vreme, trudimo se da do rata ne dođe, ali kad dođe do rata… pa čekajte, ceo život vas plaćamo da budete vojnici.”

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 133

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati