Društvo i ekonomija

08. 04. 2020. 14:33 0

"Nema odgovora iz MUP-a o migrantima koji su ušli u Srbiju"

Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) i narodni poslanik Saša Radulović kazao je danas da taj pokret nije dobio odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o broju migranata koji su ušli na teritoriju Srbije.

Radulović je rekao da je taj pokret u januaru tražio tačne podatke o broju migranata koji su ušli u Srbiju, koji su dobili potvrdu da imaju nameru da traže azil u inostranstvu, kao i onih koji se su smešteni u neki od prihvatnih centara u Srbiji.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova od januara nije odgovorila poslanicima DJB, odnosno krije informacije - kazao je poslanik DJB na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.



Govoreći o merama preduzetim zbog sprečavanja širenja korona virusa, Radulović je ocenio da će potezi vlasti napraviti "još goru sitauciju" sa pandemijom korona virusa.

On je naveo da je policijski čas "katastrofalan potez, koji će imati katastrofalne posledice".

Dodao je da "nije popularno" govoriti o tome za vreme krize, kada svi pozivaju na solidarnost, i ocenio da je sada vreme kada se o tome priča.

Radulović je ocenio tragičnim što nijedan medij ne izveštava o tome, kao i nijedna opoziciona grupa i upitao je "kada misle da govore, ako ne sada".

On je naveo da mediji ne prenose redovne konferencije tog pokreta iz Skupštine Srbije i dodao je da sve skupštine u svetu rade, osim Skupštine Srbije.

Radulović je kazao da pokret Dosta je bilo ponovo zahteva hitnu sednicu skupštine, "da se država vrati u ustavni okvir".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati