Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 04. 2020. 15:47 0

UN: Zahvalnost medicinskim sestrama i tehničarima

UN su danas, povodom Svetskog dana zdravlja, ukazale na značaj zdravstvenih radnika i podsetile svetske lidere na njihovu kritičnu ulogu u očuvanju zdravlja sveta i svih stanovnika, saopštio je Tim UN u Srbiji.

- Ove godine, više nego ikada pre, moramo da izrazimo zahvalnost medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom radu i da im se zahvalimo za sve što rade da bi očuvali naše zdravlje - kazao je dr Marijan Ivanuša, predstavnik i šef kancelarije SZO u Srbiji i istakao da "zajedno sa svim zdravstenim radnicima u prvim redovima borbe oni zaslužuju najdublju zahvalnost i poštovanje i neophodno je da se uradi sve da se zaštite".

Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob je izjavila da je Tim UN u Srbiji posvećen "pružanju podrške zemlji kroz bezbedan i delotvoran plan oporavka, uz istovremenu brigu da niko ne bude izostavljen".



- Oporavak od krize izazvane COVID-om 19 će takođe pružiti velike šanse za kreativne načine oblikovanja budućnosti i neophodno je da svi uzmemo učešće u ovim naporima - dodala je ona.

Fransoaz Žakob je takodje ocenila da ova pandemija predstavlja "snažan signal da je neophodno da čovečanstvo izgradi održiviju budućnost – sa boljom socijalnom zaštitom i uključenošću, snažnijom saradnjom, i većim poštovanjem životne sredine".

U saopštenju se dodaje da su "sistem UN u Srbiji i partneri aktivirali lanac podrške za odgovor na COVID-19, od samog nastupanja ove situacije". "Dok su početne nedelje bile posvećene prevenciji, ublažavanju, kliničkom odgovoru, podizanju informisanosti, nabavci lekova i opreme, i logistici, naredne aktivnosti tima biće u potpunosti posvećene rešavanju kratkoročnih i dugoročnih društveno-ekonomskih uticaja pandemije", precizira se.

Tim UN u Srbiji takodje podseća da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš je osnovao namenski Fond za odgovor na pandemiju korona virusa i oporavak od pandemije za podršku zemljama niskih i srednjih prihoda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati