Društvo i ekonomija

[ Izvor: Medijskakutija.rs ]

02. 04. 2020. 22:38 0

"U istom vozilu i oboleli od korone i ostali pacijenti"

Uzbunjivač niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Dragan Stamenković zatražio je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara da preduzme „sve neophodne mere u cilju poboljšanja neadekvatne zaštite radnika u operativi“, koji navodno „sve češće odlaze na bolovanje zbog visoke temperature“, a da u dogledno vreme smeni rukovodstvo Zavoda, jer je između ostalog jasno pokazalo da nije doraslo borbi protiv pandemije novog koronavirusa.

Stamenković je, kako prenosi portal Medijskakutija, naveo da radnici Hitne pomoći kao zaštitna sredstva u radu koriste papirna odela koja se lako cepaju, kese tregerašice umesto kaljača za cipele, te rukavice koje se koriste u domaćinstvu za čišćenje.

Radnici Hitne pomoći se zbog kesa na nogama „klizaju po hodnicima Kliničkog centra“, a zbog ostale „opreme“ ne liče na zdravstvene radnike koji bi svojim sugrađanima trebali da uliju samopozdanje, naveo je.

Prema njegovim navodima, direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović se od momenta proglašenja epidemije i vanrednog stanja navodno „samo na par sati pojavljuje na svom radnom mestu".

– Od presudnog je značaja da direktor ustanove u ovakvim okolnostima bude na svom radnom mestu i da svakodnevnom bude u toku svih dešavanja i uz svoje radnike - naveo je Stamenković.

 

Direktor Živadinović nije odgovorio na pitanja vezana za optužbe uzbunjivača u vezi sa stanjem u toj ustanovi za vreme pandemije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati