Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

26. 03. 2020. 19:56 1

"Prva pomoć Evropske unije stiže u Srbiju večeras"

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da će prva pomoć koju je Evropska unija opredelila po zahtevu Srbije u četvrtak uveče avionom u 21.20 stići u Beograd.

Fabrici je za RTS rekao da će ostatak od najavljene pomoći EU u okviru 15 miliona evra, koliko je odobreno za prvu pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa, stići u Srbiju narednih dana.

- Radimo sa srpskim vlastima, zatražili su pomoć EU i kada je reč o transportu i drugoj opremi. Prva pomoć stiže večeras, a ostalo narednih dana. Optimističan sam da će potrebne stvari biti isporučene u kratkom vremenskom roku - rekao je Fabrici.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su kritike da EU kasni sa pomoći Srbiji u jeku epidemije koronavirusa opravdane, Fabrici je rekao da "nema potrebe za kritikama" i da je veoma brzo nakon što je dobijen zahtev od Vlade Srbije odobrena pomoć od 93 miliona evra, od čega je 15 miliona namenjeno za hitne potrebe, a 78 miliona za ekonomski oporavak.

- Vlada Srbije je proglasila vanredno stanje 15. marta, a 16. marta upućen je prvi zahtev za pomoć. Prošlog petka potpisan je prvi grant, a ove nedelje stiže prva isporuka - rekao je Fabrici.

On je rekao da je to "momentalan, važan i brz odgovor", naročito imajući u vidu tajming i poteškoće.

- Mislim da smo za nedelju dana osmislili važan i brz plan - rekao je Fabrici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati