Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 02. 2020. 09:48 0

"Nezakonito 'upozorenje pred otkaz' medicinskoj sestri"

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga, u saopštenju za javnost navodi da je direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ Kragujevac, dr Vladica Stanojević, doneo nezakonito “upozorenje pred otkaz“ medicinskoj sestri Gordani Milić, optuživši je da je navodno, samoinicijativno, pozvala novinare RTK Kragujevac da dođu u Zavod kako bi ih upoznala sa problemom isplate plata zaposlenima.

Dalje se navodi da direktor tvrdi da je “Gordana Milić svojom rukom napisala svoje ime i broj telefona da joj se novinari jave“ i dodaje da je sporni dopis, sa nečijim rukopisom, direktor objavio na svojoj stranici jedne od društvenih mreža neposredno pre nego što će joj pomenuto “Upozorenje pred otkaz“ biti uručeno.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite pružiće punu pravnu pomoć svome članu, a u vezi samog slučaja angažovao je sudskog veštaka, grafologa, koji će dati mišljenje o spornom rukopisu, a nakon toga podneće odgovarajuće prijave. Pored toga, sindikat će se obratiti nadležnim organima i zbog ometanja rada sindikata od strane samog direktora dr Vladice Stojanovića. Sindikat smatra da stvarni razlog leži u opstrukciji rada sindikata „Sloga“, jer je direktor neposredno po obaveštenju o početku radu sindikata u toj ustanovi počeo da poziva ljude sa spiska i vršio pritisak da se iščlane iz sindikata - stoji u saopštenju. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati