Društvo i ekonomija

03. 10. 2019. 14:41 0

VIŠE STOTINA RADNIKA ISPRED SUDA Počelo suđenje rukovodstvu vojne fabrike u Lučanima

Suđenje generalnom direktoru vojne fabrike "Milan Blagojević" iz Lučana Radošu Milovanoviću i rukovodiocima te fabrike, zbog eksplozije u kojoj su poginula dva radnika, počelo je danas u Osnovnom sudu u Ivanjici ispred kojeg se okupilo nekoliko stotina radnika te kompanije u znak podrške rukovodstvu.

Suđenje se odnosi na događaj od 14. jula 2017. godine a osim Milovanovića sudi se i Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću. Okupljeni radnici su rekli agenciji Beta da su se samoinicijativno okupili jer žele da se sazna prava istina i traže "da se sudi po pravdi i zakonu, a ne pod pritiskom javnosti".

Radnici su zahtevali da prate današnje suđenje, ali sud im to nije dozvolio sa obrazloženjem da nema odgovarajuću sudnicu koja bi mogla da primi sve prisutne, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo radnika.

Osnovno javno tužilaštvo u Ivanjici podiglo je krajem juna optužnicu protiv generalnog direktora fabrike i još dvojice rukovodilaca u kojoj ih optužuje za krivično delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Eksplozija i požar u pogonu fabrike "Milan Blagojević - namenska" u Lučanima dogodili su se 14. jula 2017. godine i u tom događaju su poginula dva radnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati