Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

02. 10. 2024. 14:40 0

Povratak iz ambisa: Alkaraz srušio Sinera

Karlos Alkaraz je šampion Pekinga u jednom od mečeva godine. Posle velike borbe sa trenutno prvim na planeti, gde se vraćao iz ambisa, Španac je srušio Italijana i stigao do novog pehara sa rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 7:6)

Gledali smo odličan, pravi maratonski meč, koji je na kraju potrajao čitava tri sata. Bez obzira na to što je u pitanju turnir iz serije ATP 500, obojica tenisera prikazala su vrhunsku igru, a videli smo ogroman broj preokreta, uspona i padova u igri obojice...

Zaista do poslednjeg poena nismo mogli ni da pretpostavimo ko će na kraju podići šampionski trofej u Pekingu i može se reći da je publika gledala jedan od boljih mečeva ove sezone između Italijana i Španca.

U prvom setu, Alkaraz je bio taj koji je prvi stigao do brejka u četvrtom gemu, ali je baš kada je servirao za njegovo osvajanje dopustio Sineru da se vrati u potpunosti u igru!

Imao je Karlos samo dva gema kasnije set loptu i šansu da brejkom završi prvi set, ali je Siner odoleo i u tajbrejku došao do prednosti i to tako što je ponovo sačuvao dve set lopte, te od 4:6 došao do 8:6.

Drugi set doneo je novu igru nerava, koja je ovoga puta otišla na stranu Karlosa Alkaraza. U osmom gemu je Siner možda mogao u maratonskom gemu koji je doneo čak osam izjednačenja da uzme brejk, pošto je imao dve takve lopte, ali kada već to nije uradio, jeste Španac u narednom gemu i zatim je sve overio za odlazak u treći, presudni set.

A tamo, novi obrti... Siner je ispustio servis u trećem gemu, Karlos mu je "uzvratio" istom merom u osmom i nastavili smo sa sjajnom borbom. Otišli smo sve do tajbrejka tog odlučujućeg, trećeg seta.

Tamo je gubio sa 0:3, a onda je osvojio, verovali ili ne, sedam uzastopnih poena i skinuo je "krunu" Sineru osvojenu prošle sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati