Tenis

Direktno.rs

30. 09. 2024. 07:52 0

Odličan žreb za Novaka Đokovića u Šangaju

Novak Đoković imao je odličan žreb na turniru iz masters serije u Šangaju, budući da sa najvećim rivalima u ovom trenutku Karlosom Alkarazom i Janikom Sinerom neće moći da igra pre finala.

Vlasnik 24. grend slem titule postavljen je za četvrtog favorita i biće mu ovo prvi turnir posle ispadanja u trećem kolu na US Openu krajem avgusta. U prvom kolu je slobodan, dok će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Amerikanca Mikelsena i Kineza Bua.

Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema pošto je potencijalni rival bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija.

Projektovani žreb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok bi u potencijalnom četvrtfinalu mogao da ukrsti rekete sa Grigorom Dimitrovim ili Andrejom Rubljovim.

Novakovu donju polovinu žreba predvodi drugi favorit Aleksandar Zverev sa kojim bi Novak mogao da se sastane u polufinalu, a u ovom delu žreba je od favorita i Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.

U gornjoj polovini kostura su i Janik Siner, kao prvi, i Karlos Alkaraz, kao treći nosilac. Siner bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra sa Danilom Medvedevim, a Španac protiv osmog nosioca Kaspera Ruda.

Od srpskih igrača u glavnom žrebu je i Miomir Kecmanović. Prvi rival mu je Australijanac Rinki Hidžikata, a ako ga prođe - ide na megdan još jednom Australijancu Alekseju Popirinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati