Tenis

Direktno.rs

30. 08. 2024. 07:27 2

Alkaraz: Nisam mogao da pobedim sebe

Karlos Alkaraz je brzo izašao pred medije posle neočekivanog poraza u drugom kolu US Opena od Botika van de Zandšulpa u tri seta.

Španski as je u prvi plan stavio sjajnu igru Holanđanina.

- Bio je neverovatan. Nije mi uopšte davao poene, nije pravio greške koje sam očekivao. Kao da me je to poremetilo. Moj nivo je sve vreme bio isti, a to nije bilo dovoljno da sebi dam šansu da pobedim. Mnogo sam grešio, nisam dobro udarao lopticu. Kada sam pokušao da se vratim, bilo je već kasno - rekao je Alkaraz.

Ipak, prema rečima trećeg igrača sveta, najveću borbu je tokom celog meča vodio sa samim sobom.

- Bila je to borba sa sobom, u mom umu tokom meča. U tenisu igrate protiv nekoga ko želi isto što i vi, da pobedi, i morate sa budete što mirniji kako biste bolje razmišljali i pokušali da radite dobre stvari. Danas sam igrao protiv rivala i igrao sam protiv sebe, u svojim mislima. Mnogo emocija koje nisam mogao da kontrolišem.

Imao je Španac gust raspored ovog leta. Osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, a onda je u finalu olimpijskog turnira u Parizu izgubio od Novaka Đokovića.

- Nije me poraz od Novaka uopšte poremetio uoči dolaska ovde. Bilo mi je krivo sat vremena posle meča, a posle sam bio ponosan jer sam doneo srebro za svoju zemlju. Mislim da je najveći problem bio što se nisam dobro pripremio psihički za ovaj turnir, nisam imao vremena. Međutim, sve je to škola i iz ovoga ću nešto naučiti - zaključio je Alkaraz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati