Tenis

M. Z.

13. 04. 2024. 19:03 2

NIŠTA OD FINALA Rud izbacio Novaka!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je u polufinalu poražen od Kaspera Ruda sa 6:4, 1:6, 6:4. Norvežanin će se u nedelju za trofej boriti sa Stefanosom Cicipasom, koji je prethodno bio bolji od Janika Sinera.

Nole je prethodno u Kneževini uspešno preskočio tri prepreke (Safijulina, Muzetija i De Minora), međutim polufinalni okršaj sa danskim teniserom predstavljao je najteži ispit za Đokovića do sada, koji na kraju nije uspeo da "položi".

I na samom početku meča se videlo koliko je Rud nezgodan za Novaka. Jer, srpski teniser je servisom otvorio meč i to je uradio na loš način, budući da je protivnik odmah izvršio pritisak i došao do brejka, a onda je stečenu prednost i potvrdio za vođstvo od 0:2.

Novak je u trećem gemu uspeo da se upiše, ali nije mogao da ugrozi servis rivala, pa je Rud čuvao prednost, te je imao 1:3. A onda je Đoković još jednom poklekao. U petom gemu smo videli još jedan brejk na meču, ponovo ga je Rud napravio i došao do naizgled ogromnih 1:4.

Srpski as je na sve načine pokušao da se vrati, pa je izvršio pritisak već u narednom gemu. Došao je do prve brejk lopte, koju nije iskoristio, ali drugu jeste i došao je ponovo na brejk zaostatka - 2:4. Bilo je vidljivo već tada da je Nole podigao nivo igre, čuvao je servis, ali do kraja prvog seta nije mogao do brejka koji bi ga potpuno vratio u život, Rud je bio siguran, pa je i slavio sa 4:6 u ovom delu igre.

Međutim, nije Novak dozvolio da ga gubitak prvog seta poremeti, što se videlo već na početku drugog perioda meča. Nole, za razliku od prvog seta, nije dozvolio brejk, budući da je bio siguran na svoj servis, da bi onda došao do šanse da stekne prednost, što je i iskoristio, pa je ranim brejkom došao do 2:0. Đoković je stečenu prednost znao i da potvrdi, te je gemom bez nule došao do velikih 3:0.

Videlo se u tim trenucima da je momentum na strani srpskog tenisera, koji je čuvao prednost, te je časkom otišao na 4:1. A onda je još jedanput rivalu oduzeo servis. Očajan gem je odigrao Rud, napravio je čak tri duple servis greške, te je Novak sa "nulom" došao do novog brejka i ogromnih 5:1!

Već tada su dileme rešene, Rud više nije imao nikakve šanse u ovom setu, koji je Novak osvojio sa 6:1 i izjednačio, pa je odluka o plasmanu u finale morala da padne u trećem setu.

Međutim, nije Novak u istom stilu nastavio meč, budući da je na početku trećeg seta bio u zaostatku. Rud je lako osvojio prvi gem, a onda je i iskoristio to što se Đoković mučio na svoj servis - napravio je tada brejk i došao do 0:2. Bio je svestan Đoković da bi morao što pre da uzvrati udarac kako bi ostao konkurentan, u čemu nije odmah uspeo, pa je rival otišao na 0:3.

I čuvao je Rud tu prednost sve do sedmog gema, kada se Novak probudio i pokazao da se ne predaje. Odigrao je prvi reket sveta perfektan gem, doveo je do ludila Norvežanina, koji nije osvojio niti jedan poen, a Nole je svojstvenim urlikom proslavio vraćanje brejka i prilazak na 3:4. Potom je i srpski teniser sigurno odservirao i prvi put u ovom setu je došao do izjednačenja - 4:4.

Međutim, sam finiš meča pripao je Kasperu Rudu, koji je najpre bio siguran na svoj servis, da bi u narednom došao do tri vezane set lopte. Dve nije iskoristio, ali treću jeste, kada je Novak napravio duplu servis grešku, što je Rudu donelo prvu pobedu protiv Đokovića, ali i plasman u finale na megdan sa Stefanosom Cicipasom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati