Tenis

[ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2023. 09:49 6

401 nedelju broj 1: Šta je Novakova Ahilova peta?

Ne postoji nikakva dilema ko je najbolji teniser svih vremena, ali i Novak Đoković ima slabu tačku. Njegova Ahilova peta je samo pokazatelj da je na kraju dana samo čovek.

Srpski teniser započeo je danas zvanično 401. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Ipak, Đoković je protiv Janika Sinera u polufinalu Dejvis kupa doživeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Retko mu se dešavalo da gubi meč nakon što bi stigao do meč lopte, a verovatno nikada pre nije propustio da realizuje tri meč lopte u nizu.

Ipak, i Novak je samo čovek, pa je tako prekinuta njegova dominacija u Dejvis kupu koja je brojala 21 pobedu i 12 godina bez poraza u dresu Srbije u ovom takmičenju.

Teško je i setiti se kada je poslednji put izgubio, a oni koji malo bolje pamte mogu da se prisete da je predao meč Huanu Martinu del Potru.

Ipak, Đoković nije toliko dominantan u dresu Srbije, pa tako u karijeri nikada nije pod nacionalnom zastavom nikada pobedio igrača iz Top 5 na svetu.

Na Olimpijskim igrama i u Dejvis kupu ima skor od 0-7, što je verovatno jedina statistika u kojoj je ovako loš.

Prvi poraz je pretrpeo od Rodžera Federa u Dejvis kupu 2006. godine, a onda dve godine kasnije i od Nikolaja Davidenka dve godine kasnije. Rafael Nadal ga je savladao na Olimpijskim igrama iste godine, a onda godinu dana kasnije i u Dejvis kupu.

Endi Mari ga je dobio u Londonu na Olimpijskim igrama 2012. godine, a Aleksander Zverev u Tokiju. Sada je bolji od njega bio i Siner.

Svi ovi igrači su u tom trenutku bili u Top 5 na planeti. Ipak, na ATP kupu je u dresu Srbije Novak savladao Rafaela Nadala i Danila Medvedeva koji su u tom trenutku bili u Top 5 na svetu i tako doneo Srbiji istorijsku titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati