Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

12. 08. 2023. 11:44 1

Novak za 9 dana može da se vrati na vrh: Evo i kako

Sumrak zvezda zabeležen je na nebu iznad Toronta, a veliku korist je imao onaj koji nije ni igrao u Kanadi - Novak Đoković. Zbog poraza Karlosa Alkaraza, najbolji teniser sveta svih vremena ima šansu da se već za devet dana, posle mastersa u Sinsinatiju, vrati na čelnu poziciju ATP liste i bude prvi nosilac na US Openu.

Naravno, Nole je već više puta rekao da mu broj 1 više nije prioritet, ali uvek je lepše biti prvi na svetu, nego gledati drugima u leđa. Pogotovo što povratak na vrh piramide ne zahteva nikakav ekstra napor, već pobede na turniru na kome ionako igra.

Doduše, neće biti lako ostvariti ovaj uspeh, pre svega zbog činjenice da Đoković nije odigrao nijedan turnir od Vimbldona, jer želi da sačuva snagu za US Open. Sa 36 godina, Nole ne sme da dođe premoren na grend slem turnire i zato pre njih igra manje nego ranije.

Najsigurniji scenario koji vraća srpskog asa na vrh je trijumf u Sinsinatiju. Samo u tom slučaju, ne interesuje ga šta će Karlos Alkaraz uraditi. S obzirom na to da obojici titula garantuje broj 1, njihov evenutalni duel u finalu bio bi spektakl sa dvostrukom nagradom.

Ako Đoković stane u finalu, Alkaraz će morati da ispadne pre njega. U svim ostalim kombinacijama, Španac će Sinsinati završiti kao broj 1.

Naravno, Novaku na ruku ide i eliminacija Danila Medvedeva. I Rus je eliminisan u četvrtfinalu, tako da će i on i Španac sa manje poena doći na US Open i to će olakšati Novaku borbu za svetski vrh.

Medvedev je treći na svetu, zaostaje više od dve hiljade poena iza Đokovića, ali ne brani mnogo do kraja godine. S obzirom na to da je Nole u drugačijoj situaciji, da je prošle jeseni osvojio osvojio tri titule i igrao jedno finale, jasno je da mu ova bitka za broj 1 u troje neće biti laka.

Naravno, stoji konstatacija s početka teksta, da rekorderu u broju grend slem trofeja prvo mesto na ATP listi nije prioritet, ali i onaj drugi deo iste - da je uvek lepše biti na vrhu svetskog poretka, nego gledati nekome u leđa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati