Tenis

Milan Zarić

03. 07. 2023. 12:16 0

Novak ide po NOVI grend slem, ovo se ne propušta

Nije nas popustila euforija posle istorijskog trofeja Novaka Đokovića na Rolan Garosu i ulazak u istoriju, a novo uzbuđenje je tu. Naravno, radi se o Vimbldonu, trećem grend slemu u sezoni, na kom Nole brani titulu i u slučaju da dođe do pehara, dodatno će pobeći Rafaelu Nadalu, kada je reč o osvojenim grend slem trofejima. I sve to možete da pratite samo uz kanale Sport kluba.

Novak je obradovao Srbiju sredinom juna, kada je suvereno došao do titule na Rolan Garosu i rešio dilemu, ako je uopšte i bilo, ko je najbolji svetski teniser svih vremena. Osvojio je na pariskoj šljaci 23. grend slem trofej, osamio se na prvom mestu večne liste po broju trofeja sa najvećih turnira, ali ne želi tu da stane.

Novi izazov je tu, iza ćoška, budući da ovog ponedeljka, od 14.30 sati kreće u odbranu titule na Vimbldonu. Na samom startu će imati lak posao, budući da će se susresti sa Pedrom Kaćinom, argentinskim teniserom, koji je 67. na ATP listi.

Ako, prema očekivanjima, preskoči prvu prepreku, u drugom kolu bi išao na pobednika meča Tompson - Nakašima, dok bi u trećem kolu mogao na 29. nosioca Ečeverija ili, pak, na Stena Vavrinku.

A onda, druge nedelje, kreću oni pravi izazovi. Tako bi u osmini finala mogao na Huberta Hurkača ili Lorenca Muzetija, potom u četvrtfinalu "vrebaju" Nik Kirjos i Andrej Rubljov, dok je u polufiunalu moguć duel sa Kasperom Rudom, Janikom Sinerom ili Tejlorom Fricom.

Duel sa Karlosom Alkarazom moguć je tek u finalu.

Opšti je utisak da je pred Novakom "pista" u prvoj nedelji, budući da praktično nema ko da ga ugrozi, ali bi to trebalo da bude zagrevanje za ono pravo - drugu nedelju i pohod ka tituli.

Pored trofeja na terenima Ol Ingland kluba i 24. grend slem titule, Novak ima i dodatni motiv - jednostavno osvajanjem Vimbldona bi zadržao šansu da dođe do podviga - da osvoji kalendarski slem (sva četiri trofeja u jednoj sezoni).

Ko sve još predstavlja Srbiju?

Neće Novak Đoković biti jedini naš adut na Vimbldonu, iako će svakako biti najjači. Jer, na trećem grend slemu u sezoni nastupaće i talentovani Hamad Međedović, koji u prvom kolu igra protiv O'Konela. A u slučaju da bude uspešan, u drugoj rundi bi mogao na favorizovanog Kamerona Norija, 12. tenisera na planeti.

U istom delu žreba je i Laslo Đere, koji na startu igra protiv Kresija. U drugoj rundi bi mogao na 32. nosioca Šeltona, dok bi u trećem kolu (u slučaju da preskoči prve dve prepreke), mogao na Stefanosa Cicipasa, Dominika Tima ili Endija Marija.

Težak zadatak na startu ima Miomir Kecmanović, kog je žreb spojio sa Dijegom Švarcmanom, argentinskim teniserom, koji je ipak specijalista za šljaku. Tu bi Kecmanović mogao da vidi šansu i nađe put do drugog gola i verovatni sudar sa osmim kosturašem Janikom Sinerom.

Dušan Lajović bi trebalo da ima lak posao na startu, budući da ide na Čojnskog, koji je dobio "vajld kard". U slučaju da slavi, Lajović u drugom kolu ide na Ramosa Vinolasa ili Hurkača. Napomenimo i to, u žrebu je bio i Filip Krajinović, ali je on u subotu odlučio da odustane od nastupa na Vimbldonu.

Kada je reč o damama, Srbija će tu imati predstavnicu zahvaljujući sjajnoj Nataliji Stevanović, koja je prošla kvalifikacije, pa će u prvom kolu igrati protiv Karolina Pliškove, inače 18. nositeljke na žrebu.

Pogodnosti uz EON Smart Box

Kao što je bilo reči, duele će gledaoci moći da prate samo uz kanale Sport kluba. A mečevi će moći da se prate i u Ultra HD rezoluciji na Sport Klub 4K kanalu koji će prenositi mečeve sa centralnog terena.

Za praćenje HD i 4K kanala, neophodno je da imate odgovarajuci TV. Praćenje 4K kanala moguće je uz korišćenje EON Smart Box-a ili EON Smart TV aplikacije.

Takođe, preko EON platforme može da se prati uživo statistika na Sports Mode na svim uređajima. Statistika podrazumeva broj postignutih poena, broj odigranih setova, statistiku za svakog igrača…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati