Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

30. 01. 2023. 06:00 1

6 dostižnih ciljeva Novaka posle kojih može u penziju!

Novak Đoković je teniski kralj! Najbolji srpski teniser po deseti put je šampion Australijan opena posle pobede nad Stefanosom Cicipasom od 3:0! Ono u šta su mnogi sumnjali ispostavilo se kao realnost. Naime, Novak je stigao Nadala po broju Grend slem titula, a uz to, ponovo je najbolji teniser sveta i, imajući u vidu formu, spreman je da obori nove rekorde kojima bi učvrstio svoju poziciju kao najbolji teniser u istoriji tenisa, i to, u obe konkurencije.

Naime, s obzirom na činjenicu da Novak dominira u skoro svim relevantnim teniskim parametrima, ostalo je još svega nekoliko statističkih kolona u kojima bi mogao da upiše svoje ime kao najbolji svih vremena.

Broj Grend slemova

Jedan od prvih Novakovih ciljeva jeste da osvoji najveći broj Grend slemova u muškoj konkurenciji. Trenutno, uspeo je da, osvajanjem Vimbldona, i sada Australijan opena stigne Rafaela Nadala. U narednim mesecima Novak ima priliku da novim titulama prestigne svog velikog rivala.

Rekord Margaret Kort

Kada se pogledaju muška i ženska konkurencija, vodeća na "večnoj listi" je Margaret Kort koja je u 24 navrata podizala trofej sa Grend slema. Posebno je zanimljivo da je, baš kao i Novak, legendarna teniserka najveći broj titula osvojila upravo u Australiji. Ukupno ih ima 11. Novak tako ima još dva dodatna motiva da je prestigne po broju Grend slem titula, ali i po broju trofeja osvojenih na Australijan openu, piše Telegraf.rs.Vrh ATP liste

Ono što je izvesno, Novak će jedan od svojih ciljeva zasigurno ostvariti, a on se odnosi na broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Trenutno Novak je na prvom mestu bio tokom 374 nedelje i vodeći je u ovom parametru u muškom tenisu. Ispred njega je legendarna Štefi Graf koja još uvek drži rekord sa 377 nedelja.

Đoković će narednih meseci sebe dodatno učvrstiti na prvom mestu i upisati svoje ime zlatnim slovima u istroiju tenisa.

Treća titula na Rolan Garosu

Sinonim za Rolan Garos svakako je Rafael Nadal koji je 14 puta podizao trofej u Francuskoj. Uz to, Španac je, uz Đokovića, jedini u istoriji tenisa koji je trofej svakog od Grend slemova podizao najmanje dva puta. Tako, u slučaju trijumfa na prvom sledećem Grend slemu, Novak bi postao jedini koji je u tome uspeo po tri puta.Olimpijsko zlato

Poslenje Olimpijske igre održane su u Japanu 2021. godine. Tada je Novak pokazao ogromnu želju da se domogne olimpijskog zlata. Kako u tome nije uspeo zbog povrede, najavio je da će u Parizu 2024. godine pokušati da se popne na najviše postolje i osvoji odličje koje mu nedostaje.

Za sada, zlatom može da se pohvali Nadal, dok Novak ima bronzu osvojenu 2008. godine u Pekingu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati