Tenis

Milan Zarić

25. 01. 2023. 11:47 2

Novak kao BRZI VOZ: Preslišao Rusa za polufinale AO!

Lako, moćno, silovito, ubedljivo! Novak Đoković deli lekcije u Melburnu, a kako se bliži kraj grend slema, njegove igre su sve bolje. Pokazao je to i u četvrtfinalu Australijan opena, gde je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:4.

Nije Novak dopustio rivalu ni da zaklomplikuje meč, a kamoli da se nada da može do iznenađenja i eventualne pobede. Jednostavno, naš as je bio autoritativan tokom celog meča, pokazao je da će se za sve on pitati, dok Rubljov nije znao šta ga je snašlo.

Pravio je Đoković brejkove bukvalno kad god je hteo, očigledno želeći da što pre završi posao. U tome je i uspeo, budući da je sa po dva brejka u prva dva seta lagano privodio posao kraju, dok je u trećem setu samo završio započeti posao i plasirao se u polufinale, inače deseto na grend slemu u Melburnu.

Tamo ga čeka najprijtatnije iznenađenje Australijan opena, Amerikanac Tomi Pol, sa kim će Đoković da ukrsti rekete u petak. U drugom polufinalu igraju Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

Treći set: Đoković - Rubljov 6:4

1:0 - Rubljov je nemoćan, Nole radi praktično šta želi. Došao je tako početkom trećeg seta do dve vezane brejk lopte, koje nije uspeo da iskoristi, ali treću jeste za novi, peti brejk na meču.

2:0 - Moćan je Novak, ne dozvoljava rivalu ni promil šanse, pa tako materijalizuje brejk sa samo jednim izgubljenim poenom.

2:1 - Imao je Đoković brejk loptu i u ovom gemu, ali je uspeo da se izvuče Rubljov i da smanji...

3:1 - Još jedan lagan gem, Nole je sve bliži polufinalu.

4:3 - Čuvaju teniseri svoj servis, što ide u prilog Novaku, koji ima prednost od jednog brejka.

5:3 - Još samo jedan gem do polufinala...

5:4 - Produžio je Rubljov set, osvojio je gem na svoj servis, međutiim sada će Đoković biti taj koji će servirati za pobedu.

6:4 - TO JE TO! NOVAK JE U POLUFINALU!

Drugi set: Đoković - Rubljov 6:2

0:1 - Počeo je drugi deo igre servisom ruskog tenisera, koji ne greši, te lako dolazi do prvog gema u drugom setu, te prekida Novakovu seriju od pet uzastopno osvojenih gemova.

1:1 - Imao je Nole tek manjih problema u ovom gemu, budući da je Rubljov uspeo da dođe do izjednačenja, ali je potom naš nas nanizao dva poena i došao do poravnanja.

1:2 - Znatno je sigurniji Rus u nastavku meča. Ne dozvoljava Đokoviću da dođe u situaciju da mu ponovo uzme servis, pa osvaja gem uz dva izgubljena poena.

2:2 - Nole nije imao nikakvih problema u ovom gemu, pa ga osvaja sa "nulom".

3:2 - TO SE ČEKALO! Novak ima brejk i u drugom setu...

4:2 - Težak gem, ali je bitno da je osvojen! Imao je Rus dve brejk lopte, uspeo je da ih spasi Novak i da materijalizuje stečenu prednost.

5:2 - MA, TAKO JE! Još jedan Novakov brejk, serviraće za 2:0 u setovima!

6:2 - Đoković uzima i drugi set. Pokušavao je Rubljov, ali mu Novak nije dao ni promil šanse, pa je sada na korak do polufinala!

Prvi set: Đoković - Rubljov 6:1

1:0 - Dobro je počelo... Nole je imao servis i bio je prilično siguran. Rus je uspeo da uzme dva poena, ali ništa više od toga.

1:1 - ŠTETA! Već u prvom servis gemu Rubljova naš teniser je izvršio pritisak, pa je od 40:15 došao do brejk lopte, ali... Rus je baš u prelomnim trenucima slao neodbranjive udarce, kojima je neutralisao pretnju.

2:1 - Gotovo preslikan gem kao s početka. Ponovo je Novak došao do dve gem lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, i to sjajnim forhendom.

3:1 - EVO BREJKA! Novak nije oodustajao na 40:15, strpljivo je gradio poene, došao je najpre do izjednačenja, a onda i do brejk lopte, koju sada nije propustio. Doduše, olakšao mu je posao i Rubljov, budući da je napravio duplu servis grešku.

4:1 - Đoković je u seriji, lako potvrđuje brejk i odlazi na "plus tri"...

5:1 - Kako samo igra Novak - poezija! Imao je četiri brejk lopte u ovom gemu, koje nije uspeo da iskoristi, ali petu jeste odigravši sjajan poen, pa je došao u situaciju da servira za osvajanje prvog seta.

6:1 - Bolje nije moglo - Novak u velikom stilu okončava prvi set. Spasao je dve brejk lopte, a onda i razorrnim udarcima razoružao rivala za prednost u setovima!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati