Tenis

Direktno.rs

12. 01. 2023. 06:46 4

Idealan žreb: Ovo je Noletov put do titule u Melburnu

Novak Đoković i ostali srpski teniseri saznali su imena rivala u prvom kolu Australijan opena, ali i u daljem toku takmičenja, pošto je u Melburnu održan žreb za ovogodišnje izdanje takmičenja.

Novakov prvi rival u prvom kolu biće Španac Roberto Karbaljes Baena.

Ono što je takođe interesantno, Novak Đoković je na putu ka finalu izbegao dva potencijalno najteža rivala, Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, koji su u drugoj polovini žreba.

Novak je upao u drugu polovinu žreba, u onu u kojoj je kao glavni nosilac Kasper Rud, što je dosta lakši deo žreba.

Kada je reč o daljem toku takmičenja, Đoković bi u drugom kolu bi mogao na Uga Delijena ili nekog od kvalifikanata, dok bi u trećem kolu mogao na Grigora Dimitrova ili Lasla Đerea, ukoliko on pređe prve dve prepreke.

Projektovani rival u četvrtom kolu je Pablo Karenjo Busta, a tu je od nosilaca i Aleks de Minor.

Novak je u svom delu žreba izbegao mnoge glavne favorite, pošto mu je projektovani rival u četvrtfinalu Andrej Rubljev, ali bi u četvtfinalu mogao da igra i u spektaklu protiv Nika Kirjosa, koji na startu Australijan opena igra protiv Romana Safiulina, ili protv Holgera Runea, koji je takođe u Novakovoj četvrtini, a koji će u prvom kolu igrati protiv Filipa Krajinovića.

Projektovani rival za polufinale je Kasper Rud kao drugi nosilac, a u finalu Rafael Nadal, koji će imati paklen start turnira, jer igra protiv Džejka Drejpera.

Miomir Kecmanović će prvo kolo započeti protiv kvalifikanta, a ko će to biti - biće naknadno poznato.

Australijan open se održava od 16. do 29. januara. Titulu brani Rafael Nadal, ali je prema kladionicama najveći favorit upravo Đoković, koji ove godine juri rekordnu 10. titulu na Australijan openu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati