Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

05. 11. 2022. 19:01 3

Đoković nakon velike drame otišao u finale!

Za titulu na poslednjem mastersu sezone u Parizu boriće se mladi Danac Holger Rune i naš Novak Đoković koji je posle dvioipočasovne borbe savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:6 (7:4). Gde je stao juče protiv Muzetija u četvrtfinalu, Đoković je produžio danas u prvom setu protiv Cicipasa. Ponovo dominacija našeg tenisera, ubedljivo dobijen set sa 6:2 i delovalo je tada da bi Novak mogao da se ''prošeta'' do finala.

Ali, Cicipas je svoju priliku čekao u drugom setu i dočekao ju je u petom gemu, kada je stigao do prvog brejka. U poslednjem gemu ovog seta osvojio je još jedan gem na Novakov servis i tako stigao do izjednačenja na 1:1 u setovima. Potpuno ravnopravna borba vodia se u trećem setu, gde se igralo gem za gem.

Imao je Novak sjajnu priliku u devetom gemu trećeg seta da napravi brejk i prelomi meč u svoju korist. Dve vezane brejk-lopte tada nije iskoristio, a uz to ga je Cicipas prilično izmorio u par dugih poena i umesto brejka, Grk je poveo sa 5:4, uz ogromnu dozu samopouzdanja koja je u tim trenucima bila vidljiva kod Cicipasa.Predah je bio dragocen za Đokovića koji uzvraća na najbolji način u sledećem gemu, dobija ga bez izgubljenog poena i uspeva da izjednači na 5:5. I Cicipas lako dobija svoj servis-gem i ponovo stavlja psihološki teret Novaku da mora da dobije sledeći gem ako želi da izbegne poraz. Ali, Novak je u karijeri imao bezbroj sličnih i težih situacija, lako je i ovo rešio i izborio ulazak u taj-brejk.

Cicipas je prvi stigao do ''mini-brejka'' posle promene strana, ali mu Novak odmah uzvraća i stiže do izjdnačenja na 4:4, a onda osvaja još jedan poen na Cicipasov servis za vođstvo od 5:4, što je bio i ključni trenutak meča.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati