Tenis

[ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2022. 08:40 2

U finalu US Open Alkaraz - Rud

Noćas smo dobili i finaliste ovogodišnjeg US opena. To su Norvežanin Kasper Rud i Španac Karlos Alkaraz.

Preneli smo kasno sinoć, Rud je u prvom polufinalu sa 3:1 u setovima savladao Rusa Karena Hačanova, a Alkaraz je noćas u meču koji je trajao četiri sata i 22 minuta savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:2, po setovima 6:7 (6:8), 6:3, 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.

Ovom pobedom Alkaraz se prvi put u karijeri plasirao u jedno grend slem finale, a noćašnji trijumf dodatno dobija na težini ako se ima u vidu da je u četvrtfinalu takođe odigrao iscrpljujući meč od pet sati i 15 minuta protiv Janika Sinera, kao i da je Tijafo uoči polufinala bio mnogo svežiji.

Ko bude bolji u finalu, od ponedeljka će prvi put u karijeri postati novi svetski ''broj 1''.

Kada je u pitanju Tijafo, on je bez obzira na poraz odigrao turnir iz snova. Uspeo je prethodno da u osmini finala eliminiše slavnog Rafaela Nadala, u polufinalu je bez izgubljenog seta savladao i Rusa Andreja Rubljova, ali je mladi, supertalentovani i neverovatno izdržljivi Alkaraz bio prevelik zalogaj za njega.

Meč je odlično počeo za Amerikanca koji je posle sat vremena igre uspeo da dobije prvi set u taj-brejku i izgledalo je u tom trrenutku da, s obzirom da veoma težak meč koji je Alkaraz odigrao u četvrtfinalu, to može da slomi Španca i da neće imati dovoljno energije za preokret.

Ali, on je već u drugom, a pogotovo trećem setu demantovao takve procene i bez većih problema stigao do vođstva od 2:1 u setovima. U četvrtom setu Alkaraz je poveo sa 2:0, izgledalo je da će već tada završiti posao, ali je Tijafo krenuo na sve ili ništa, uspeo je da odgovori i da u novom taj-brejku izbori ulazak u peti set. Slično je počeo i set odluke, opet je Španac poveo sa 2:0, opet je Tijafo uspeo da uzvrati i izjednači na 2:2, ali kada je u petom gemu Alkaraz napravio novi brejk, Tijafo više nije imao snage za novi obrt. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati