Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

07. 09. 2022. 07:14 2

Kraj za Nika Kirjosa!

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se se u polufinale US opena, pošto je pobedio Nika Kirjosa sa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3-7), 6:4 posle tri časa i 41 minuta igre.

Prvi set bio je veoma tvrd, činilo se da sigurno idemo ka taj brejku jer ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu brejk lopti, ali u 12. gemu Kirjos propušta gem loptu, pa gubi još dva poena, samim tim i set.

Žalio se Australijanac na bol u listu, svom timu rekao je da ga boli i kada hoda, ali je uprkos tome napravio brejk u trećem gemu, da bi do kraja seta bez problema držao svoj servis i izjednačio u setovima.

Imao je šansu Kirjos da naparavi brejk već u prvom gemu trećeg seta, ali Hačanov spasava dve brejk lopte. Još dve je Rus spasao pri rezultatu 4:4, a onda Kirjos spasava dve uzastopne brejk i set lopte. Ipak, Karen je tada proigrao, pa je još jedan set dobio sa 7:5.

Nije Australijanac odustajao, uprkos tome što je u četvrtom setu ispustio brejk prednosti, pa propustio još jednu brejk loptu potom – u taj brejku je bio koncentrisaniji i izborio je odlučujući peti set, a meč je ušao u četvrti sat.

Ostao je Hačanov pribran, te je već u prvom gemu petog seta došao do brejk lopte i realizovao ju je. U naredna dva gema na servis rivala, Kirjos je stvorio po jednu brejk šansu – prvi put je Hačanov odservirao as, da bi na drugoj Kirjos poslao drop šot u mrežu.

Pre ovog turnira, Hačanov je dvaput igrao u grend slem četvrtfinalu, a sada je u polufinalu i igraće sa Kasperom Rudom iz Norveške. U jedinom prethodnom okršaju, u Rimu 2020. slavio je Rud.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rubljov – Tijafo i Alkaraz – Siner.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati