Tenis

Milan Zarić

03. 07. 2022. 23:38 0

Rivalu prepustio set: Nole u četvrtfinalu Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. On je, uz izgubljen set, savladao holandsku senzaciju Tima van Rajtovena sa 6:2, 4:6, 6:1, 6:2, pa će se za prolazak u polufinale boriti sa Italijanom Janikom Sinerom.

Četiri meča i četiri pobede. To je učinak Đokovića u prvoj nedelji, u kojoj je preskočio sve rivale. Došao je u drugu nedelju, gde će nestaviti da brani titulu osvojenu prošle godine.

Nole je u većem delu meča dominirao, izuzev drugog seta, u kom je viđen pad, što je Van Rajtoven iskoristio da uzme set i da zakomplikuje meč.

Duel je Novak počeo silovito, pa je odmah stavio do znanja mladom Holanđaninu da neće imati previše šansi da dođe do iznenađenja. Tako je već u drugom gemu iskoristio prvu brejk loptu, pa je poveo sa 2:0.

Već u narednom rival je imao šansu da se vrati u set, budući da je imao dve šanse da oduzimanje servisa. U tome nije uspeo, pa je Đoković potvrdio brejk i otišao na velikih 3:0.

I nije se tu Novak zaustavio, jer je uspeo i u sedmom gemu da odbrani jednu brejk loptu, a onda je izvršio pritisak na Van Rajtovena, iskoristio je drugu set loptu i dobio ovaj deo igre sa 6:2.

U drugom setu - potpuno drugačija priča. Teniseri su čuvali servis sve do sedmog gema, kada je Novak prvi put na meču posustao. Došao je Holanđanin do brejk lopte, koju je iskoristio za 4:3, kaznivši tako Noletovu propuštenu šansu u četvrtom gemu.

Mogao je, doduše, Novak u finišu da se vrati, jer je imao četiri brejk lopte, međutim nijednu nije iskoristio, pa je Van Rajtoven krunisao treću set loptu za izjednačenje.

Izgubljen set nije demoralisao Novaka, naprotiv. Kao da ga je Holanđanin naljutio, pa je Nole zaigrao onako kako može. Nije Van Rajtoven znao šta ga je snašlo, pa je Đoković za tili čas otišao na 5:0. U velikom stilu je završio posao, dobio je set sa 6:1 i došao na korak do pobede.

Taj korak je napravio već u narednom setu. Nije želeo ništa da prepušta slučaju, pa je već na sratru napravio brejk za vođstvo od 2:0. To je, ispostavilo se kasnije, bio prelomni trenutak u četvrtom setu, pošto Van Rajtoven nije uspeo da se vrati, te je Nole, uz još jedan brejk, na kraju slavio sa 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

U četvrtfinalu će igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je takođe u četiri seta savladao Karlosa Alkaraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati