Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 05. 2022. 20:39 4

ATP-ova kazna za Vimbldon najviše šteti Novaku

Profesionalno udruženje tenisera (ATP) donelo je odluku da na ovogodišnjem Vimbldonu igrači za svoje pobede ne dobijaju bodove. Ta odluka stupila je na snagu kao odgovor turniru koji je zabranio učešće ruskim i beloruskim sportistima, a odluka će loše uticati na Novaka Đokovića.

Iako se ove godine neće dodeljivati poeni za uspehe na londonskom Grend Slemu, to ne znači da se neće oduzimati poeni osvojeni prošlog leta. Naprotiv, Novak Đoković će izgubiti čak 2000 poena, s obzirom da je prošle godine osvojio pehar na Vimbldonu. Njegovi najveći rivali na ATP listi, Danil Medvedev i Aleksander Zverev 2021. godine svoje učešće na Vimbldonu završili su u četvrtoj rundi, što znači da će se njima oduzeti samo po 180 bodova.

Stefanos Cicipas je prošao još bolje od ruskog i nemačkog tenisera, pošto će njemu biti oduzeto 10 poena, s obzirom da je prošle godine eliminisan već u prvoj rundi. Karlos Alkaraz će izgubiti 45 poena, koliko je osvojio 2021. godine plasmanom u drugo kolo. Najbolje je prošao Rafael Nadal, koji nije ni učestvovao prošle godine na Vimbldonu, pa će on ostati na istom bodovnom saldu koji bude imao pre nedelje održavanja trećeg Grend Slema u sezoni.

Ako bi se u ovom trenutku oduzeli bodovi za uspehe ostvarene na prošlogodšnjem Vimbldonu, Đoković bi pao na treću poziciju ATP liste. Prvi teniser sveta bio bi Danil Medvedev sa 7800 bodova, dok bi drugi bio Aleksander Zverev sa 6,895 bodova. Novak bi imao 6660 bodova.

Treba reći da je ATP pozvao Vimbldon da i dalje razmisli o svojoj ideji zabrane učešća ruskim i beloruskim teniserima, ali da u ovom trenutku to ne deluje kao nešto što je izgledno da će se desiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati