Tenis

Milan Zarić

29. 07. 2021. 15:17 0

DOMINACIJA Nina i Novak na korak do medalje!

Nina Stojanović i Novak Đoković nisu imali milosti protiv nemačkog miks dubla Laure Zigmund i Kevina Kravica, kog su savladali sa 6:1, 6:2 i tako su se plasirali u polufinale Olimpijskih igrama. Ujedno su došli i na korak do osvajanja medalje!

Nina i Novak su briljirali na startu Olimpijskih igara, kada su bez problema savladali brazilsku kombinaciju Stefani/Melo, a čini se da su još lakše uspeli da prebrode prepreku u četvrtfinalu. Protivnici jednostavno nisu imali nikakve šanse, pa je srpski miks dubl na dominantan način nastavio da krči put do medalje.

Odlično je naš miks dubl počeo meč, pa je već u drugom gemu došlo do brejka. Dve šanse za oduzimanje servisa su Stojanovićeva i Đoković propustili, ali ne i treću, pa su došli do 2:0.

Međutim, kada se očekivalo da će da potvrde brejk, veoma dobro su zaigrali Zigmund i Kravic, pa su momentalno uzvratili. Ali, to je bilo kratkog daha, jer kao da su tako naljutili Novaka i Ninu, koji su na dominantan način igrali u nastavku seta.

Tako su ponovo došli do brejka, poveli sa 3:1, zatim i sa 4:1, da bi još jednim brejkom sve rešili u prvom setu. Poveli su sa 5:1, nakon čega su u narednom gemu propustili dve set lopte, ali ne i treću, te su sa 6:1 napravili veliki korak ka polufinalu.

U drugom setu nije bilo brejkova u prva dva gema, iako su Nemci imali dve šanse. Nisu ih iskoristili, pa je kazna stigla već u narednom, kada su naši teniseri poveli sa 2:1 i, ispostavilo se kasnije, rešili pitanje pobednika.

Čuvali su prednost, i ne samo to, već su u finišu napravili još jedan brejk, poveli su sa 5:2, da bi sigurnim servisima priveli meč kraju i slavili sa ubedljivih 6:1, 6:2.

Nina Stojanović i Novak Đoković su se tako plasirali u polufinale miks dubla na Olimpijskim igrama i ukoliko u narednom meču savladaju Jelenu Vesninu i Aslana Karaceva obezbediće medalju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati