Tenis

S. I.

04. 03. 2021. 09:57 2

ATP "radi" u korist Federera, Đoković prvi do 26. aprila

ATP je ponovo promenio sistem bodovanja za ATP listu, „zamrznuti“ sistem bodovanja ostaće do 16. avgusta, s tim što će igračima ostati 50 odsto bodova sa turnira koje su igrali 2019. godine, a kojih nije bilo u 2020.

Neki teniseri će dobiti "hleba bez motike", neki su oštećeni. Najveći profiter je Rodžer Federer, kojem je zbog otkazivanja nastupa u Majamiju trebalo da bude oduzeto 1.000 bodova, jer neće braniti titulu. Novom odlukom Švajcarcu će ostati 500 bodova na kontu što iritira tenisku javnost. Federer godinu dana nije uzeo reket u ruke, a nije izgubio ni bod na listi i to sve zbog ATP-a koji mu odlukama svesrdno pomaže da prebrodi najteži period i pokuša da se vrati na teren.

Nova odluka koristila je i Novaku Đokoviću koji će biti sigurno prvi na ATP listi do 26. aprila, odnosno čak 317 nedelja. To je tri više nego što bi bilo da je ostao stari sistem. Kako će se teniska sezona nastaviti, kako će u izmnjenim zdravstvenim protokolima sve to izgledati zbog karantina još uvek nije jasno. Videćemo i ko će sve još pored Federera i zvaniočno otkazati Masters u Majamiju. Verovatno ni Đokovića neće biti u Americi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati