Tenis

Direktno.rs

27. 10. 2020. 13:28 0

Novak srušio još jedan rekord Nadala

Novak Đoković srušio je još rekord, po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste postao je rekorder među teniserima starijim od 30 godina, preskočivši Rafaela Nadala.

Đokoviću je ovo 69. nedelja na vrhu posle 22. maja 2017. godine kada je proslavio 30. rođendan. S trona je skinuo Rafaela Nadala koji je s 30+ godina bio 68 sedmica "broj 1". Na trećem mestu u klubu "30+" je Andre Agasi sa 33 nedelje, a Rodžer Federer je u tom dobui proveo samo 25 nedelja na vrhu.

Srpski teniser gazi 292 nedelju na vrhu i ako sve bude po planu na turniru u Beču koji počinje danas, na Dan žena 8. marta 2021. godine trebalo bi da sruši Federerov rekord od 310 nedelja u ulozi svetskog broja 1.

Nadal ostao bez jednog rekorda, ali je ulovio drugi. Skinuo je Amerikanca Džimija Konorsa sa vrha liste tenisera koji su neprekidno bili u Top 10 na svetu. Konors je bio 788 nedelja u nizu, a Nadalu je ovo 789. sedmica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati