Tenis

Direktno.rs

28. 09. 2020. 18:59 1

Prekinuli Noletovu konferenciju u Parizu!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković sprema se za prvi nastup na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali je ostao zatečen jer je prekinuto njegovo obraćanje novinarima.

Novak je bio upitan o problemima s pandemijom koronavirusa i kako se nosi sa stresom jer bi, ukoliko bi bio pozitivan na PCR testu, mogao da bude diskvalifikovan s turnira.

- Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan... onda - to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti - rekao je Nole.

Izrazio je empatiju sa onim teniserima koji su zbog pozitivnog testa diskvalifiovani sa Rolan Garosa.

- A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dela turnira, neki i iz kvalifikacija. Voleo bih da su oni koji su bili pozitivni na testu - potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo "lažno pozitivan" rezultat ili stvarno pozitivan. Ako je dvaput bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. A to nije bio slučaj ovde, to nije bio slučaj ni u Njujorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas - rekao je Nole i naglasio:

- Nije lako ni za same organizatore turnira da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, usled velikog broja učesnika, ali mislim... Bilo bi više fer prema igračima da imaju šansu da možda budu u izolaciji 24 sata, pre nego što urade drugi test. Jer, mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače - rekao je najbolji teniser sveta.

Kada je krenuo sledeći novinar da Novaku postavi pitanje, voditelj konferencije je završio obraćanje javnosti, zbog čega su svi pomislili da je na delu cenzura najboljeg tenisera sveta.

Međutim, organizatori su nešto kasnije objasnili celu situaciju, te su naveli da je Novakovo obraćanje završeno, jer je novinar imao pravo na tri pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati