Tenis

Direktno.rs

01. 04. 2020. 22:21 0

Novak pomaže slabije rangiranim igračima

Najbolji svetski teniser Novak Đoković planira da pomogne slabije rangiranim igračima koji će biti u problemu zbog suspenzije sezone.

Naime, tenis je suspendovan najmanje do 13. jula, što je danas obelodanjeno, nakon što su otakazano svi turniri na travi, uključujući i Vimbldon. To je bacilo i još veće probleme tenisere koji se ne nalaze u samom vrhu, pa su zavapili za pomoć.

Jer, svi oni zavise od sponzorstava i učešća na turnirima, a kako mečeva neće biti sve do polovine jula, jasno je da su oni slabije rangirani u velikim problemima.

- Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog meseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest meseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac - otkrio je brazilski teniser Bruno Soareš, jedan od članova Saveta igrača ATP, u intervjuu za "La Nacion".

Ipak, istakao je Brazilac da se Novak Đoković uključio u akciju da se pomogne teniserima koji nisu u vrhu.

- Mi iz Saveta imamo "WhatsApp" grupu. Đoković, kao predsednik, veoma je aktivan i veoma posvećen našem problemu. Ja se osećam odgovornim jer predstavljam sve dubl igrače, a postoji veliki broj njih koji su u teškoj situaciji bez načina da zarade novac, dosta se muče - istakao je Soareš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati