Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 08. 2024. 08:04 2

Suze i vapaj bokserke koju su pratili skandali (VIDEO)

Alžirska bokserka Iman Helif je osigurala medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je jednoglasnom odlukom sudija porazila Anu Luku Hamori iz Mađarske. Novinari su je posle borbe čekali zbog izjave, ali ona nije bila naročito raspoložena za priču.

Helif je osoba o kojoj se najviše priča otkako su Olimpijske igre počele i o njoj bruji ceo svet. Za nju se čulo kada joj je Italijanka Anđela Karini predala meč posle 46 sekundi i rekla da ne želi da se bori protiv muškarca.

Od tada je Alžirka na meti sportista, navijača, javnosti, iako su u međuvremenu priloženi dokazi da je rođena kao žensko, da nije transrodna, već da ima povišen broj testosterona zbog čega remeti dozvoljenu granicu za žene.

Zato je posle dana torture i drame novinarima imala da poručila samo da je žena.

- Ja sam žena - rekla je kratko 26-godišnja Helif, preneo je britanski Telegraf.

Ona je prošle godine suspendovana sa Svetskog prvenstva zbog toga su što rezultati pokazali da ima višak testosterona, ali joj je MOK dozvolio da se takmiči na OI.

Posle svega što je zadesilo, alžirska bokserka je nakon plasmana u polufinale javno kritikovala Međunarodnu boksersku federaciju (IBA), a nije mogla da sakrije koliko ju je sve pogodilo.

- Boksujem godinama pod okriljem Međunarodne bokserske federacije, koja mi je nanela nepravdu. Ali imam Alaha sa sobom. Alahu Akbar - rekla je kroz suze.

U polufinalu će boksovati protiv Tajlanđanke Džandžem Suvanapheng.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati