Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 02. 2024. 20:42 0

OKS: Đoković i Španović najbolji, nagrada i Boriši

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine Olimpijski komitet Srbije proglasio je najuspešnije sportiste za proteklu godinu.

Nagrada za najboljeg sportistu Srbije pripala je Novaku Đokoviću, i to jubilarni 10. put. Srpski teniser je u minuloj godini beležio sjajne rezultate, te ostvario mnoga impresivna dostignuća i postavio nove rekorde.

Na samom početku 2023. godine uspeo je da osvoji Australijan open, da bi nakon toga trijumfovao na Rolan Garosu i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio titulu na svakom gren slem turniru najmanje tri puta.

Pobedom na US Openu, Đoković je osvojio 24. grend slem titulu u karijeri, a trijumfom na mastersu u Parizu osvojio je rekordnu 40. masters 1000 titulu.

Nagrada za najbolju sportistkinju otišla je u ruke Ivane Španović. Izvanredna atletičarka je uspela da osvoji prvu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima za Srbiju u istoriji, a takođe je uspela da se okiti bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u dvorani, uz osvajanje petog pehara Dijamantske lige u karijeri.

Podsećanja radi, ovo je njoj četvrto priznanje.

Za najboljeg igrača u timskim sportovima je Strahinja Stojačić, reprezentativac Srbije u basketu 3x3 i trenutno prvoplasirani basketaš na svetskoj rang-listi.

Za najbolji tim u ženskoj konkurenciji proglašene su odbojkašice Srbije, dok je nagrada u muškoj konkurenciji otišla u ruke basketaša.

Najbolja mlada sportistkinja je atletičarka Angelina Topić, dok je za najboljeg trenera proglašen Goran Obradović, inače trener Ivane Španović.

Posebno priznanje Olimpijsko srce - "General Đukić" pripalo je Boriši Simaniću. Osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci 2023. je na meču sa Južnim Sudanom posle jednog duela doživeo tešku povredu, a kasnije mu je izvađen bubreg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati