Ostali sportovi

Direktno.rs

23. 01. 2024. 09:24 7

Vlast bila garant - iz Veslačkog saveza nestalo 750.000 evra?!

Veliki skandal trese Veslački savez Srbije! U ponedeljak se pojavila informacija koja je sve uzdrmala u ovom sportu, a ona glasi da je Svetska veslačka federacija suspendovala VSS zbog dugovanja, te da je ugrožen i put na Olimpijske igre. Kako Direktno.rs nezvanično saznaje, država je u celoj situaciji garant, ali je, uprkos tome, iz Saveza nestalo 750.000 evra!

Naime, Izvršni komitet Svetske veslačke federacije je na sastanku 23. decembra doneo odluku da suspenduje Veslački savez Srbije zbog dugova, a ova suspenzija teče od 1. januara ove godine.

Ova suspenzija podrazumeva zabranu nastupa na međunarodnoj sceni, uključujući i Olimpijske igre, saopštila je Svetska veslačka federacija.

Takođe je navedeno da je VSS suspendovan i oduzeto mu je pravo da organizuje i vodi veslački sport u Srbiji, zbog novčanog duga prema Svetskoj federaciji i drugim dobavljačima u vezi organizacije Svetskog prvenstva u veslanju u Beogradu 2023. i Svetskog kupa godinu dana ranije.

Veslački savez je naveden kao dužnik, a vlasti u Srbiji kao garant. Međutim, uprkos tome što je država bila garant, iz Saveza je nestalo 750.000 evra, nezvanično saznaje Direktno.rs.

Svetska federacija je navela da će posle izmirenja duga zasedati i razmotriti dalje korake vezane za status kažnjenog.

Da podsetimo, prošle jeseni je Srbiji odmah nakon Svetskog prvenstva u Beograu oduzeto Evropsko prvenstvo, koje je 2025. godine trebalo da se održi u našem glavnom gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati