Ostali sportovi

Direktno.rs

01. 09. 2023. 22:34 5

Odbojkašice u finalu Evropskog prvenstva!

Odbojkašice Srbije pobedile u 3:1 (25:21, 15:25, 25:22, 25:21) Holandiju u polufinalu Evropskog prvenstva u Briselu!

Srbija će četvrti put uzastopno igrati u finalu Evropskog prvenstva. Ekipa koju sa klupe predvodi Đovani Gvideti za zlatnu medalju će se boriti protiv selekcije Turske, koju trenira još jedan Italijan, bivši selector Srpkinja, Danijele Santareli. Nisu svetske šampionke imale mnogo problema u prvom setu, krenule su da prave razliku od kontre Bošković i asa Drče (9:7), završile su set na sličan način, kontrom, potom i as poenom Jovane Stevanović - 25:21.

Odigrala je potom Srbija najlošiji set na šampionatu. Toliko loš da je Holandija lako povela sa 10:2. Već tada bilo je jasno da povratka u ovom periodu neće biti - 25:15. No, nije to bio problem, problem je što Srpkinje makar nisu uhvatile ritam za start trećeg perioda. Pune samopouzdanja Holanđanke su povele sa 6:3, držale su razliku do 16:12.
Prethodno je Gvideti na teren poslao nedovoljno spremnu Maju Ognjenović, uz ozbiljne zamerke svojim izabranicama na lošijem servisu. Malo po malo, Srbija je uspela da se vrati. Najpre je prišla na 17:16, odmah potom i preokrenula, uz još jedan as Jovane Stevanović (19:17). Završnica seta bila je odlična, u takvom odnosu snaga Holandija nije imala šansu - 25:22.

Po sličnoj matrici odvijao se i četvrti set, Holandija je prva stekla veću razliku (8:4), Srbija uspela da izjednači (11:11). I još brže da prospe razliku, rival je kao i u prethodnom setu imao prednost od 16:12. Ni tada im to nije bilo dovoljno, Srbija je bila odlična u finišu, najpre je povela sa 21:19, a potom uz malo problema privela meč kraju – 25:21.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati