Ostali sportovi

[ Izvor: Danas ]

09. 08. 2023. 20:30 0

"Taš je naš" - ili je ipak njihov?

"Taš je ponovo naš!", uskliknuli su Beograđani, ili bar režimski beogradski mediji, pre ravno dve godine kada je usred pandemije korone završena obimna rekonstrukcija bazena. Za dva miliona evra onomad je ugrađeno novo korito, zakrpljena školjka bazena, zamenjen sistem prečišćavanja i još štošta.

Prema rečima tadašnjeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića to je najtemeljitija rekonstrukcija bazena na Tašmajdanu i istoriji.

Brzo premotavanje dve godine unapred.

Grad Beograd, pod upravom proslavljenog vaterpoliste Aleksandra Šapića, izdvojio je 240 miliona dinara (dva miliona evra), 120 miliona u ovoj i 120 miliona u narednoj godini, za javnu nabavku rekonstrukcije otvoreni bazen na Tašmajdanu. Izgleda da je u najtemeljitijoj rekonstrukciji u istoriji Taša smanjena dubina bazena na dva metra, što navodno nije u skladu sa standardima Međuanrodne plivačke federacije - FINA, pa na njemu ne mogu da se organizuju međunarodna takmičenja.Pored produbljivanja bazena planira se i rekonstrukcija bazenske tehnike, što podrazumeva nabavku i ugradnju elektrolizera, čime će se omogućiti sopstvena proizvodnja hlora. Biće i kompletno rekonstruisana sala za filtriranje bazenske vode, zamenjeno šest filtera za filtriranje bazenske vode, dozirne pumpe, cevovodi, automatski ventili, filtracione pumpe, elektrorazvodni ormani.
Dakle, u dve godine imaćemo dve dvomilionske rekonstrukcije jednog istog bazena i sada treba utvrditi da li je Vesićeva rekonstrukcija napravila štetu ili je Šapićeva rekonstrukcija bespotrebna. Možda bi se neko i bavio tim utvrđivanjem kada bismo imali neku kontrolnu insituciju u državi koja još radi svoj posao. Ali kad su mogle kocke na Trgu Republike onoliko da se preslaguju, onoliko dugo i za onolike pare, ili da se rekonstrukcija Ruzveltove uradi onako traljavo i skupo ili da rekonstrukcija Slavije traje k’o gladna godina, pa što se i na Tašu ne bi okrenula četiri miliona evra za dve godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati