Ostali sportovi

Direktno.rs

28. 04. 2023. 11:42 0

Veliki uspeh naših rvača u Zagrebu

Rvačka reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Zagrebu ostvarila veliki uspeh osvajanjem čak četiri medalje – jednog srebra i tri bronze. Srpski rvači su tako u glavnom Hrvatske stigli do 50. jubilarnog odličja na šampionatima Evrope, a ukupno 110 medalje na velikim takmičenjima.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković prezadovoljan je zabeleženim razultatima u Zagrebu:

- Sa četiri osvojene medalje prevazišli smo sve planove. Ovo je, posle svetskog prvenstva u Beogradu kada smo osvojili četiri zlata i jednu bronzu, istorijski rezultat. Čestitam stručnom štabu, trenerima i našim takmičarima, jer su pokazali kako se bori za boje Srbije - istakao je Trajković.

Od 2015. godine Srbija ima kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, a Trajković je naglasio da je uz izvanredan stručan rad osvajanju trofeja je doprinela i velika podrška države.

- Skoro 17 godina sam predsednik Saveza, a Upravni odbor funkcioniše isto toliko godina u ovom sastavu. Poslednjih 10 godina imamo veliku podršku naše zemlje. Uslovi koje naši sportisti imaju su ravnopravni sa najkvalitetnijim rvačkim nacijama na svetu. Na nama je da damo sve od sebe i napravimo dobre rezultate. Kontinuitet takvog rada, dobri planovi, stručnost naših trenera i podrška Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije donosi nam rezultat - dodaje Trajković.

Koliki kvalitet poseduje rvačka reprezentacija Srbije, Trajković je ilustrovao kroz najupečatljiviji primer:

- Četvorica naših svetskih prvaka, sa minulog šampionata sveta, nisu osvojili medalju u Zagrebu, već četvorica drugih rvača. Mi sada imamo tim od sedam-osam vrlo kvalitetnih sportista, što na takmičenjima koja nam predstoje neki način može da garantuje barem jednu medalju. Mnogo jače rvačke nacije nemaju taj kvalitet i ja sam na to ponosan - navodi Trajković.

Beograd će od 16. do 24. septembra ponovo biti domaćin Svetskog prvenstva, a ovo takmičenje biće od izuzetnog značaja, jer će se na njemu obezbeđivati i norme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

- Očekujem da ćemo u Beogradu osvojiti i medalje i olimpijske norme. Plan nam je da izborimo tri norme za Pariz 2024, kao i jednu ili dve medalje. To bi ispunilo naše ambicije. Ovog septembra u Beogradu nas ponovo čekuje pravi praznik rvanja sa učešćem preko 1.500 takmičara i pozivam publiku da još jednom pruži podršku našim rvačima koja je prošle godine bila dragocena i užva u pravom spektaklu - nada se Trajković.

U poslednja dva olimpijska ciklusa rvači su Srbiji doneli dve olimpijske medalje – Davor Štefanek zlato u Riju i Zurabi Datunašvili bronzu u Tokiju:

- Želimo i treće olimpijsko odličje u nizu. To bi bio veliki uspeh. Ali, da prvo osvojimo norme. Imaćemo i dva kvalifikaciona turnira i naredne godine, ali ukoliko ranije obezbedimo plasman na Olimpijske igre imali bismo više vremena za pripreme i temeljan rad pa bismo možda mogli da se nadamo osvajanju i dve olimpijske medalje - zaključio je Trajković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati