Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2023. 20:43 3

Majk Tajson optužen za silovanje

Bokserska legenda Majk Tajson je, zbog silovanja Dezire Vašington, proveo tri godine u zatvoru, a sada je optužen za još jedno silovanje i to početkom 1990-ih godina. Devojka koja ga je prijavila ovog meseca želela je da ostane anonimna, ali je istraga pokrenuta i legendarni sportista bi opet mogao da završi iza rešetaka.

U izjavi je devojka istakla da se nemili događaj odigrao u Albaniju u Njujorku, a da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što su se upoznali u noćnom klubu. Javnosti za sada nepoznata devojka mogla bi da dobije i pet miliona dolara zbog ovog slučaja, a kaže da je pretrpela fizičke, psihičke i emotivne povrede i to godinama nakon slučaja.

U prvoj izjavi se ne navodi tačan datum napada, ali se vreme poklapa sa godinama u kojima je Tajson silovao Deziru Vašington.- Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali je on nastavio da me napada. Tada mi je skinuo pantalone i silovao me“, rekla je žena prenosi engleski "Dejli mejl".

Zarad svoje sigurnosti, devojka i dalje ne želi da se njeno ime pominje u javnosti. Advokat Daren Seilbek istakao je da ni sam nije verovao ženi u početku, ali je istražio njene navode i utvrdio da su veoma verodostojni.

Poruka je poslata i agenciji koja zastupa Tajsona, pa se očekuje odgovor u narednih nekoliko dana. Tajson je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora i četiri godine uslovno zbog silovanja Dezire Vašington, tada 18-godišnje takmičarke na izboru za lepotu Mis Crne Amerike. Iz zatvora je pušten 1995. godine, nakon što mu je kazna smanjena na tri godine. Uprkos tome što je bio iza rešetaka, Tajsonova karijera nije završena i vratio je titulu u teškoj kategoriji nakon puštanja na slobodu. Borio se do 2005. godine kada je odlučio da je vreme za penziju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati