Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 01. 2022. 23:01 0

Francuzi iz ponora do polufinala EP

Rukometaši Francuske uspeli su posle čudesnog preokreta da stignu do polufinala Evropskog prvenstva. Naime, Danska je, iako oslabljena neigranjem Mikela Hansena, vodila sa 17:12 na poluvremenu, imala je 26:21 na nešto više od deset minuta pre kraja, ali je Francuska na kraju stigla do pobede (30:29) i borbe za medalje.

U polufinalu, snage će odmeriti Danska i Španija, odnosno Francuska i Švedska, a epilog meča između Danske i Francuske je propisno rastužio rukometaše Islanda, koji su imali polufinale u rukama nakon pobede nad Crnom Gorom - 34:24.

Ali, pošto ishod drugog meča nije išao njima u korist, sada će igrati protiv Norveške. U pitanju je meč za peto mesto koje donosi direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a koje zajedno organizuju Švedska i Poljska.

Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Dika Mem i Igo Deskat sa po osam, odnosno Nikola Karabatić i Dilan Nahi sa po tri gola. Kod Danske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vest Kirkeloke sa 10, Jakob Holm sa devet i Rasmus Lauge sa četiri gola.

U ranije odigranim mečevima, Island je pobedio Crnu Goru sa 34:24, dok su Holandija i Hrvatska odigrali nerešeno - 28:28.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati