Ostali sportovi

[ Izvor: Mozzart sport ]

23. 01. 2022. 15:32 0

Ko će na megdan San Francisku: Veliki Brejdi ili probuđeni Staford?

NFL, plej-of: Tampa Bej Bakanirsi i Los Anđeles Remsi na Floridi danas (21.00) odlučuje ko će narednog vikenda da dočeka Fortinajnerse u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC). Povrede remete obe franšize

Gosti su se sladili u prva dva meča polufinala konferencija. Ispali su Grin Bej Pekersi i Tenesi Tajtensi, lideri NFC-a i AFC-a posle ligaškog dela sezone. Ko će na megdan San Francusku naredne nedelje – Tampa Bej ili Los Anđeles Remsi?

Jedno je sigurno, pobednik meča na Floridi igraće naredne nedelje pred svojm navijačima jer su bili bolje plasirani od Fortinajnersa u prvom delu šampionata. Motiv za goste je što bi trijumfom protiv branioca krune Bakanirsa ne samo San Francisko dočekali na svom terenu nego bi i Superboul sredinom narednog meseca igrali na velelepnom Sofaj stadionu u Gradu anđela.

Na papiru, domaćin je blagi favorit. Teško je igrati protiv tima za koji igra legendarni as, najbolji igrač u istoriji ovog sporta Tom Brejdi. Prošle nedelje je stigao do krune u debitantskoj sezoni za novu franšizu posle dve decenije u Nju Ingland Petriotsima. Sada ima šansu da ponovi uspeh iz 2005. godine kada je sa timom iz Masačusetsa odbranio titulu. To je jedini tim u NFL-u ovom milenijumu koji je dva puta uzastopno podizao trofej Vinsa Lombardija, najvredniji pehar u američkom sportu.

Bakanirsi imaju velikih problema s povredama, pre svega igrača u napadu. Pred kraj sezone, Bakanirsi su ostali bez najboljeg risivera Krisa Gadvina koji je pokidao ligamente kolena, a tim je napustio posle skandala u Njujorku kontroverzni Antonio Braun. Od trojice elitnih risivera, Brejdi je ostao samo na Majku Evansu koji je bio odličan prošle nedelje kada je pobeđena Filadefija u "vajld kard“ vikendu. Iskusni hvatač ima 1.000 i više jardi u svih osam sezona u NFL šampionatu. Za ovaj meč, Tampa ne može da računa i na Brešada Perimena, pa će tajt endovi - Rob Gronkovski, Kameron Brejt i O Džej Hauard da imaju važnu hvatačku ulogu, a ne samo za blokiranje.

S druge strane, Metju Staford je posle 12 bačenih godina u Detroitu tek u debitantskom plej-ofu meču sa Remsima prošle nedelje protiv Arizone stigao do trijumfa u doigravanjima. Igrao je iskusni kvoterbek od sjaja do očaja i obrnuto u ovom šampionatu. Ima odličan tandem risivera Kupera Kapa, ove sezone najproduktivnijeg hvatača u ligi i Odela Bekama, pojačanje iz Klivlenda. Igru trčanjem nosiće Soni Mišel i Kem Ejkers.

Bakanirsi su dan pre polufinala NFC-a otpustili Lejviona Bela, a na njegovo mesto je stigao oporavljeni Leonard Fornet. Drugi raning bek tima Ronald Džons zbog povrede nije u konkurenciji za tim, ali su tu Đovani Bernard i Kišon Von.

Problem za Brejdija su povrede dvojice članova ofanzivne linije koja ga savršeno čuva u prethodne dve sezone. Roviti su centar Rajan Jensen i tekl Tristan Virfs. Obojica su se povredila na meču protiv Iglsa pre sedam dana.

Problem će imati i Metju Staford jer je veteran, tekl Endrju Vitvort, povređen i sigurno neće igrati na Floridi. Takođe, sejjfti Tajlor Rep ima potres mozga i neće moći da pomogne saigračima protiv Tampe. Obe odbrane su elitne. Poznato je da se defanzivci Bakanirsa bude u plej-ofu. Imena Šeka Bereta, Ndamukong Sua, Vita Vee, Džejsons Pjer Pola, Dejvina Vajta, Entoana Vinfilda i Lavontea Dejvida ulivaju strahopoštovanje u ligi.

Brejdi će najviše da strepi od dvostrukog uzastopnog defanzivnog MVP lige Erona Donalda koji kroz sredinu pravi ršum u ofanzivnim linijama. Najbolji kornerbek lige Džejeln Remzi imaće zadatak da „zaključa“ Evansa, najboljeg risivera Tampe.

Očekuje se velika bitka na liniji skrimidža, ko bude jači, česće dođe do kvoterbekova protivničkog tima imaće veće šanse da dobije rat na Floridi. Remsi su oba puta dobili Brejdijevu Tampu, prošle sezone na Floridi sa 27:24, a ove u Los Anđelesu sa 34:24.

Da li je vreme za treću sreću za Brejdija?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati