Ostali sportovi

[ Izvor: Sport klub ]

05. 09. 2021. 19:13 5

Mladi vaterpolisti Srbije šampioni sveta!

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju sa 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2), osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje je završeno u Pragu. Srbija je stigla do trećeg zlata u ovom uzrastu, jer je najbolja bila 2011. i 2015. godine.

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović i Nemanja Stanojević i Stefan Branković po dva, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Marko Radović po jedan. Kod Italije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Grata, Filipo Ferero i Andrea Mladosik sa po dva gola.

Prva deonice je donela igru po principu gol za gol, a na semaforu je pisalo 3:3. Golove za Srbiju, postigli su Stanojević dva i Radović. Strelci za Italiju, bili su Mladosik dva i Ferero.

Rat nerava je nastavljen i u drugom kvartalu. Gavrilović je pogodio za 4:3, a Grata doneo izjednačenje. Posle prvog poluvremena na semaforu je pisalo 4:4, a na osnovu viđenog do tog trenutka, bilo je jasno da sledi velika borba za svetski tron.

Martinović je početkom trećeg kvartala bio precizan za 5:4, ali je sa druge strane uzvratio Okione. Novu prednost Srbiji doneo je Pljevančić, ali je već u sledećem napadu Italija stigla do 6:6. Strelac je bio Grata.

Srbija je propustila napad sa igračem više, zatim se odbranila sa igračem manje, a Radulović je uspeo da zatrese mrežu – 7:6. Srbija je u poslednji kvartal ušla sa viškom od jednog gola.

Usledio je projektil u režiji Marka Radulovića za 8:6. Odbrana, odbrana, moglo se čuti sa klupe na kojoj su se nalazili stručni štab i igrači Srbije. Usledile su tri sjajne odbrane, a zatim gol Stefana Brankovića za 9:6. U tom trenutku, na tri minuta pre kraja, bilo je jasno da treba da se desi čudo pa da Srbija ne stigne do svetskog trona. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Crne Gore, koja je posle trilera i penal ruleta, slavila protiv Mađarske sa 12:12. U meču za peto mesto, Hrvatska je pobedila Španiju sa 12:8, dok su SAD savladale Grčku sa 12:11 u meču za sedmu poziciju, piše Sport klub.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati