Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 08. 2021. 11:48 1

Lepa Ruskinja promenila Sebiću život i karijeru

Srbija je osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama - i to opet u streljaštvu! Počelo je srebrnim odličjem Damira Mikeca prvog dana, bilo je potom nekoliko "sušnih" dana u ovom sportu za Srbiju, da bi danas Milenko Sebić ostvario rezultat karijere. Briljirao je čitavo jutro i došao do bronzane medalje u disciplini 50 m puška trostav, nakon drame u završnici.

Pokazao je Sebić smirenost na kraju, pucao je najpreciznije kada je bilo najpotrebnije, tako da je sa rezultatom 448,2 krugova potvrdio da je jedan od najboljih strelaca na svetu.

Naravno, nije bilo lako doći do ovih visina. Sebić je rođen 1984. godine u Tresteniku, a ovo su mu druge Olimpijske igre u karijeri. I u Riju je najbolji bio u trostavu, kada je stigao do 11. mesta, dok se nije proslavio u druge dve discipline u kojima se takmičio...

Momak koji je visok skoro dva metra počeo je da se bavi streljaštvom 1998. godine, a trenutno "puca" za Novi Sad 1790, dok je bio član i Crvene zvezde.

Prvi veliki uspeh u karijeri bila je bronza na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Granadi, kada je sa muškom streljačkom reprezentacijom Srbije bio treći u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osvajao je i tri srebra sa reprezentacijom na EP, kao i srebro na SP u trostavu 2016. godine.

O njegovom privatnom životu se malo zna, ali je zanimljivo da je oženjen ruskom strelkinjom Alinom Sebić sa kojom ima jednu kćerku.

Vrlo je zanimljivo da je Alina (30) njegov trener, a da je predstavljala Rusiju u streljaštvu kao juniorka.

U jednom intervjuu ispričao je da mu je "sve krenulo" kada se oženio, pošto je tada odlučio da radi sa Alinom, pa su se tako medalje samo nizale...

- Za to je zaslužna Alina Sebić, moja supruga i trener. Venčali smo se 2014. godine i ja sam ubrzo promenio trenera i počeo da radim s njom i - rezultati su krenuli na bolje. Alina na treninzima primenjuje ruski sistem, po kojem je radila prvo u juniorskoj, a zatim i seniorskoj reprezentaciji Rusije - ispričao je Sebić i dodao:

- Ona se polako vraća nekadašnjim rezultatima. Na poslednjim takmičenjima je pokazala vidan napredak i verujem da će uskoro zakucati na vrata naše reprezentacije, pošto je dobila državljanstvo Srbije i prebrodila preiod privikavanja na novu sredinu, naučila jezik.

Njih dvoje su se uzeli 2014. godine, kada je Alina Andrejeva Ivačeva uzela njegovo prezime. Upoznali su se na turniru u Dormundu, a godinu dana u Trsteniku su se venčali. Ono što je zanimljivo - venčali su se u trenerkama.

- Svadbu smo ugovorili tri meseca ranije, jer je Alina stranac. Dan uoči svadbe, sudski tumač nam je rekao da su mu iskrsle neodložne obaveze u nedelju i neće moći da dođe na venčanje. Dali smo se u poteru za drugim tumačem po Kraljevu, Kruševcu i Trsteniku. U pomoć je priskočila matičarka i nagovorila sudskog tumača da u subotu posle podne ipak dođe u opštinu. Odlučili smo da se venčamo u trenerkama, Alina u ruskoj, ja u srpskoj. Međutim, sva moja sportska oprema bila je u Beogradu. Srećom, kum Bojan Đurković mi je iz Kragujevca doneo trenerku Stevana Pletikosića.

Nema sumnje da će Alina, kao i njihovo dete, biti presrećno posle ove medalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati