Ostali sportovi

R. Ć.

30. 05. 2021. 19:34 0

Ne mogu u Tokio: Država ostavila na cedilu paratekvondoiste!

Paratekvondoistima je nanet veliki udarac, na cedilu ih je ostavila i država, ali i njihova federacija, pa su, kada se sve sabere, prepušteni sami sebi. Izbačeni su iz sistema sporta, pa su i sprečeni da idu na Paraolimpijske igre u Tokio. Zbog svega toga su se danas našli na ulicama, gde su skrenuli pažnju nadležnima na svoj status i digli glas protiv države, sistema, Tekvondo asocijacije Srbije...

- Ovo su sportisti sa invaliditetom, paratekvondoisti i reprezentativci Republike Srbije koji su nakon usvajanja neustavnog statuta 2018. godine od strane Tekvondo asocijacije Srbije izbačeni iz sistema sporta i potpuno napušteni od strane državnih institucija - ističe jedna od učesnica protesta protiv diskriminacije paratekvondoista, koji su onemogućeni da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Zatim su i sportisti redom, jedno po jedno, iznosili probleme i sa čim se sve sada suočavaju...

- Ja sam Marija Mičev, vicešampionka sveta u paratekvondou i tekvondo asocijacija me nije prijavila za kvalifikacioni turnir za Paraolimpijske igre, iako sam ostvarila sve uslove za to - kaže na snimku jedna od sportistkinja.

- Ja sam Nikola Spajić, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i osvajač zlatne medalje na Panameričkim igrama. Tekvondo asocijacija Srbije me nije prijavila za kvalifikacije na Paraolimpijske igre, iako sam bio prvi favorit - ističe Nikola, samo jedan od sportista koji su prepušteni sebi...

Postavlja se pitanje zbog čega se vrši diskriminacije paratekvondoista, pogotovo kada su uzme u obzir da su višestruki osvjači medalja i da Srbiju predstavljaju u najboljem mogućem svetlu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati