Ostali sportovi

Direktno.rs

09. 05. 2021. 13:23 1

LUDILO Čačak nema zatvoreni bazen, ali ima vaterpoliste

Sportsko društvo Borac iz Čačka u svom okrilju ima sekcije vaterpolista i plivača, ali grad nema zatvoreni bazen niti ga je ikad imao.

Kao što Srbija nema more a ima ratnu mornaricu, tako i Čačak nema zatvoreni bazen a ima vaterloliste i plivače. Vaterpolo klub "Borac", muški i ženski, kao i plivački klub Borac su delovi Udruženih klubova SD Borca iz Čačka koji zajedano sa fudbalskim klubom iz gradskog budžeta dobijaju na godišnjem niovu oko 200 miliona dinara. Gde su trenirali svih ovih godina od septembra do juna teško je reći jer prvi zatvoreni bazen u Čačku još uvek nije napravljen.

- Grad Čačak je prethodnih 5 godina uplatio na račun Sportskog društva FC Borac, približno 100 miliona din. Pomenuto Sportsko društvo čine i plivački klub, vaterpolo klub za muškarce i vaterpolo klub za žene, iako u Čačku ne postoji zatvoren bazen, niti vaterpolo tradicija - napisao je na tviteru Mirko Poledica.

Za dan Čačka 18. decembra ali 2019. godine, gradonačelnik Milun Todorović je najavio izgradnju prvog zatvorenog bazena od 7.000 kvadrata u Sportskom centru Mladost preko puta "Tehničke škole".

- Kada je u pitanju izgradnja zatvorenog bazena, u 2020. godini u budžetu grada smo predvideli 12 miliona dinara za projektovanje tog objekta. Nije realno da krenemo u izgradnju zatvorenog bazena naredne godine. Ima dosta posla za izgradnju pristupne soabraćajnice, parking prostora… Dakle, naredne godine obezbedićemo projektnu dokumentaciju, ali da oročimo da bazen bude otvoren za Dan grada 2021. godine — obećao je Todorović 2019. godine.

U junu 2020. objavljene su i fotografije projekta zatvorenog bazena kao predizborna obećanje, ali se rok u priči pomerio - biće završen u narednom četvorogodišnjem mandatu. Prođe godina prva, još nema zlatnih lopata da označe početak radova.

Ali, zato je, nastavlja Mirko Poledica, rođeni Čačanin, pravni zastipnik SD Borca iz Čačja osoba koja je preminula u novembru 2020. godine.

- Sportsko društvo FC Borac preko koga je grad Čačak godinama prao pare, na današnji dan zvanično zastupa čovek koji je preminuo 2020. godine. Grad Čačak i dalje pere pare preko ovog fejk društva, koje se pre promene imena zvalo Planinarsko društvo Omorika - napisao je Poledica.

Sportsko društvo sa vaterpolistima, plivačima bez zatvorenog bazena, zastupnik koji, na nesreću, nije među živima...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati