Ostali sportovi

S. I.

18. 01. 2021. 14:33 0

PRELETEO 18 METARA Troskokaš iz Burkine Faso preskočio svog trenera

Ugo Fabris Zango (27), preskočio je 18,07 metara na Svetskom prvenstvu u dvorani i postavio je novi svetski rekord u troskoku u hali.

Osvajač bronzane medalje na poslednjem Svetskom prvenstvu u atletici, rekord je oborio u poslednjoj, šestoj seriji na SP koji se održao pre dva dana u Ubrijeu. Kad je već osvojio prvo mesto sa 17.70 metara, Zango je oborio svetski rekord, skočivši 15 santimetara duže od njegovog trenera Tedija Tamga, koji je pre 10 godina doleteo na 17,92 metara.

Zango, koji je prvi svetski rekorder iz Burkine Faso, sada ima cilj da na Olimpijskim igrama u Tokiju pokuša da osvoji zlato, ali i da ugrozi svetski rekord na otvorenom koji iznosi 18,29 metara, a postavio ga je još 7. avgusta 1995. godine Englez Džonatan Edvards. Pre pet godina na OI u Riju 2016. godine bio je razočaravajući 34. sa preskočenih 15,99 metara u kvalifikacijama.

Inače, Zangov rezultat 18,07 je šesti po dužini u istoriji troskoka, ali najduži u dvorani. Duže skokove od njega imali su Pedro Pičardo (Kuba) 18,08, Keni Harison (SAD) 18,09, Vili Klaj (SAD) 18,14, Kristijan Tejlor (SAD) 18,21 i Edvard 18,29 metara. Sedmi čovek na planeti koji je preksočio 18 metara je Zangov trener Tedi Tamgo (Francuska) - 18,04 metara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati