Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

18. 01. 2021. 13:13 51

DUDA I VUČIĆ Nekad ljuti rivali sad razmenili priznanja

Proslavljenom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću danas je u Beogradu uručena plaketa za životno delo, u okviru obeležavanja 100 godina Sportskog društva Radnički Beograd. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa Dudom, nekada ljutim rivalom, a da li i dalje politički neistomišljenikom, odigrao partiju šaha pre nego što je odlikovan zlatnom značkom za doprinos i pomoć Radničkom.

Svečanost je održana u Muzeju Jugoslavije, Ivkoviću su priznanje uručila deca Radničkog, a on je na početku obraćanja rekao da je sigurno bilo mnogo sportista, funkcionera i navijača koji su zaslužili slično priznanje.

- Ja sam vrhunske sportske rezultate ostvario sa nacionalnim selekcijama i drugim klubovima. Možda bi ovo odlikovanje bilo prikladnije da su rekli - odlikovanje za vernost. Nije retko da se kaže - veran kao pas. Ja sam to ostao Radničkom - rekao je Ivković dodajući da su ga pre desetak godina zvali iz Radničkog i rekli "Molim te dođi, uzeće nam Krst".

Najavio je predsednik SD Radničkog i izgradnju nove hale.

- Rekli smo, obeležećimo 100 godina, ali nećemo da se zadovoljimo podelom plaketa, već ćemo da se trudimo da napravimo Radnički koji će da funkcioniše u narednih 100 godina. Da bi Radnički funkcionisao 100 godina, da bismo ponudili omladini sa Zvezdare i Crvenog krsta, celog Beograda i Srbije jedan ovako velelepan objekat, ne bismo u tome uspeli da nije bilo našeg predsednika Aleksandra Vučića - potencirao je Ivković.

Predsednik Srbije je najavio da će Radnički za dve i po godine dobiti, kako je rekao, velelepnu halu.

- Projektna dokumentacija se završava, detaljni regulacioni plan je urađen, upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu. Mi završavamo taj posao i ja verujem da u septembru ili oktobru možemo da položimo kamen temeljac, a roku od 18 do 24 meseca biće završena ova velelepna hala - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati