Ostali sportovi

11. 01. 2021. 16:15 0

OBELEŽILI STOTKU SD Radnički nagradio najbolje za rođendan

Sportsko društvo Radnički Beograd 20. aprila 2020. godine proslavilo je 100. rođendan, ali zbog pandemije koronavirusa i Vanrednog stanja proslava je bila odložena za neka bolja vremena.

Danas je u Muzeju Jugoslavije obeležen 100. rođendan i tom prilikom su dodeljene povelje i plakete najzaslužnijim članovima. Priznanja su dodeljena onima koji su postigli vrhunske sportske rezultate, učestvovali u formiranju moralnog lika sportista i svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji, stvaranju, podizanju i jačanju domaćeg i međunarodnog ugleda Sportskog društva i srpskog sporta. Među nagrađenima su se našli Svetlana Kitić, Alisa Marić, Dragana Pešić, Milica Radovanović, Miroslav Marović, Zoran Jovanović, Nemanja Đurić, Aleksandar Petaković, Momir Kecman, Jelica Kalenić, Ljubinko Veselinović, Vukota Ćetković, pokojni Ranko Žeravica i mnogi drugi.

- Najveći poklon svim članovima Radničkog za stogodišnjicu postojanja i najlepši početak našeg drugog veka je izgradnja sportskog centra koji će biti dom za sve sportove, na postojećoj i dobro poznatoj adresi, u Ulici vojvode Šupljikca 31. Veličanstvena dvorana, hiljade kvadrata najopremljenijih sala za treninge, svlačionice, teretane, biće novi dom klubovima koji čine porodicu Sportskog društva Radnički. Ovo je najvažniji projekat Radničkog u narednom periodu na koji svi treba da budemo izuzetno ponosni. Naš Upravni odbor je niz godina radio na tome da obeleži stogodišnjicu 20. aprila 2020, ali smo je zbog situacije sa Kovidom ipak obeležili u godini jubileja. Posebno se zahvaljujem Muzeju Jugoslavije na profesionalnosti i stvarno izuzetnoj saradnji - izjavio je Dušan Ivković, predsednik SD Radnički.

Radnički, koji je imao 40 ekipnih titula u svim sportovima, 167 pojedinačnih naslova, 22 Nacionalna kupa, 20 medalja na Olimpijskim igrama, 100 reprezentativnih medalja, 167 pojedinačnih titula u ovom času ima 13 klubova u 12 sportova: fudbal, košarka (muški i ženski klub), rukomet (ž), rvanje, boks, odbojka (ž), karate, kik-boks, šah, planinarstvo, gimnastika i džudo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati