Udovičić dodelio preko 80.000 evra udruženju bez zaposlenih | Ostali sportovi | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 01. 2021. 12:51 6

Udovičić dodelio preko 80.000 evra udruženju bez zaposlenih

Demokratska omladina poziva ministra Udovičića da objasni po kojim kriterijumima je u prethodne dve godine potpuno novom udruženju, bez zaposlenih, preko konkursa za stimulisanje zapošljavanja mladih – dodelio preko 80.000 evra. Udruženje „Trening centar Stepa 2019“ je osnovano samo mesec i po dana pre raspisivanja konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019, i na tom konkursu je dobilo preko 40.000 evra. U 2020, isto udruženje je od ministra dobilo još veći iznos.

- Kako je moguće da novoformirano udruženje, bez ijedne jedine reference i bez zaposlenih, u dve godine dobije preko 80.000 evra, a da nigde nije javno objavljeno gde i koliko mladih je zaposleno na osnovu njihovog projekta - pitao je član Demokratske omladine Stefan Ninić, dodavši da je "za ovu sumu, Ministarstvo omladine i sporta za oko 40 novozaposlenih mladih moglo da plaća godinu dana poreze i doprinose i da na taj način stimuliše poslodavce da otvore nova radna mesta za mlade".
Ovo udruženje je trebalo prvo da obuči 60 šivača, a zastupnik ovog udruženja Slaviša Jakovljević je izjavio da će praktična obuka biti obavljena u šivačkoj radionici, koja se nalazi na istoj adresi kao i njegovo udruženje, a čija je vlasnica Danijela Jakovljević. Ova radnja za proizvodnju odeće je u 2019. godini imala svega 15 zaposlenih, a iskazala je za tu godinu - gubitak u poslovanju!?
- Mladi u sve većem broju napuštaju Srbiju, a ministar Udovičić umesto da rešava taj problem, već danima ćuti na pitanja koja mu Demokratska omladina postavlja, a u vezi sa sumnjivom podelom novca na konkursima njegovog ministarstva. Demokratska omladina poziva ministra da objasni na koji način je novac na konkursima dodeljen I potrošen, a ako to ne uradi - da momentalno podnese ostavku - zaključio je Ninić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Obmana

Zoran Živković [27.01.2021.]


Video dana

Negde u Rusiji...

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati