Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 01. 2021. 12:51 6

Udovičić dodelio preko 80.000 evra udruženju bez zaposlenih

Demokratska omladina poziva ministra Udovičića da objasni po kojim kriterijumima je u prethodne dve godine potpuno novom udruženju, bez zaposlenih, preko konkursa za stimulisanje zapošljavanja mladih – dodelio preko 80.000 evra. Udruženje „Trening centar Stepa 2019“ je osnovano samo mesec i po dana pre raspisivanja konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019, i na tom konkursu je dobilo preko 40.000 evra. U 2020, isto udruženje je od ministra dobilo još veći iznos.

- Kako je moguće da novoformirano udruženje, bez ijedne jedine reference i bez zaposlenih, u dve godine dobije preko 80.000 evra, a da nigde nije javno objavljeno gde i koliko mladih je zaposleno na osnovu njihovog projekta - pitao je član Demokratske omladine Stefan Ninić, dodavši da je "za ovu sumu, Ministarstvo omladine i sporta za oko 40 novozaposlenih mladih moglo da plaća godinu dana poreze i doprinose i da na taj način stimuliše poslodavce da otvore nova radna mesta za mlade".
Ovo udruženje je trebalo prvo da obuči 60 šivača, a zastupnik ovog udruženja Slaviša Jakovljević je izjavio da će praktična obuka biti obavljena u šivačkoj radionici, koja se nalazi na istoj adresi kao i njegovo udruženje, a čija je vlasnica Danijela Jakovljević. Ova radnja za proizvodnju odeće je u 2019. godini imala svega 15 zaposlenih, a iskazala je za tu godinu - gubitak u poslovanju!?
- Mladi u sve većem broju napuštaju Srbiju, a ministar Udovičić umesto da rešava taj problem, već danima ćuti na pitanja koja mu Demokratska omladina postavlja, a u vezi sa sumnjivom podelom novca na konkursima njegovog ministarstva. Demokratska omladina poziva ministra da objasni na koji način je novac na konkursima dodeljen I potrošen, a ako to ne uradi - da momentalno podnese ostavku - zaključio je Ninić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati