Ostali sportovi

Direktno.rs

07. 12. 2020. 15:08 0

Preminuo zlatni olimpijac iz Meksika Dejan Dabović

U Beogradu je u nedelju uveče posle kraće i teške bolesti u 77. godini preminuo Dejan Dabović, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, trener i sportski radnik.

Dejan Dabović je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 110 mečeva i postigao je 53 gola. Na Olimpijskim igrama u Meksiko sitiju 1986. osvojio je zlatnu medalju. U Izmiru je 1971. bio pobednik Mediteranskih igara. Igrao je za reprezentaciju i 1975. na Svetskom prvenstvu u Kaliju, kao i godinu dana kasnije na Igrama u Montrealu, ističe se na sajtu waterpoloserbia.org.

Za Jadran iz rodnog Herceg Novog nastupao je do 1968. kada je prešao u Partizan. Sa crno-belima je 1968. i 1970. bio šampion države, a 1968. i 1969. osvajao je zimsko prvenstvo. Karijeru je posle toga nastavio u Primorju, a završio u Solarisu.

Bavio se nakon igračke karijere trenerskim poslom u brojnim klubovima u Jugoslaviji i Italiji. Bio je tvorac sjajne generacije Primorja koja je iznedrila asove poput Vujasinovića, Hinića i Baraća. Krajem 2019. godine VK Partizan ga je angažovao kao specijalnog savetnika.

Dejan Dabović biće sahranjen u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati