Ostali sportovi

02. 12. 2020. 15:59 0

Odbojkašice Srbije direktno na Svetskom prvenstvu

Svetska odbojkaška federacija FIVB saopštila je da će na SP 2022. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Holandiji i Poljskoj i na SP 2022. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra, igrati po 24 reprezentacije i da neće biti kvalifikacija na osnovu odluke Administrativnog borda FIVB.

Direktan plasman na oba prvenstva izborili su svetski šampioni Srbija i Poljska, kao i domaćini takmičenja Holandija i Poljska, odnosno Rusija. Plasman će, u obe konkurencije izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. koji se nisu plasirale do tog trenutka, objavio je Odbojkaški savez Srbije.

Ukoliko prva tri mesta na EP 2021. u konkurenciji odbojkašica zauzmu Srbija, Holandija i Poljska plasman na SP 2022. će izboriti naredne dve selekcije po plasmanu. Ista situacija je u konkurenciji odbojkaša ako su na prva dva mesta Rusija i Poljska.

Plasman na SP 2022. u konkurenciji odbojkašica će pored Srbije, Holandije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 11 reprezentacija sa FIVB rang-liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Učešće na SP 2022. u konkurenciji odbojkaša će pored Rusije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang-liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

FIVB je saopštio da će odbojkaši utakmice na SP igrati u 10 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu, Krasnojarsku, Kazanju, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Kemerovu i Jaroslavlju.

Na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu u konkurenciji odbojkaša 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima. Mečevi prve faze će se igrati od 26. do 29. avgusta. Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečeve će igrati od 2. do 4. septembra. Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, koje će igrati od 7. do 11. septembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati